Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Kvitova vede o mare favorită la câștigarea Wimbledon 2023. Marele pariu al cehoaicei

Cristian Mihală

Actualizat 03/07/2023 la 10:36 GMT+3

Petra Kvitova o vede pe Aryna Sabalenka principala favorită la Wimbledon 2023, turneu care începe azi, în direct pe Eurosport. Bielorusa are toate armele să se impună pe iarbă și stă excelent și la capitolul mental.

Petra Kvitova of Czech Republic celebrates while playing Ekaterina Alexandrova of Russia during the quarterfinals of the Miami Open at Hard Rock Stadium on March 30, 2023 in Miami Gardens, Florida.

Credit imagine: Getty Images

Deși Iga Swiatek beneficiază de o jumătate foarte ușoară de tablou, Petra Kvitova nu crede că numărul unu mondial poate repeta parcursul de la Roland Garros. Poloneza are doar 7 victorii în carieră pe iarbă, iar lipsa de experiență va fi decisivă.
În schimb, cehoaica este de părere că Aryna Sabalenka, câștigătoarea Australian Open, pleacă având prima șansă la trofeu. Bielourusa, fostă semifinalistă la All England Club, servește excelent și are lovituri care se pretează perfect jocului pe iarbă. În plus, față de anii anteriori, are o putere de concentrare superioară și reușește să treacă fără mare efort peste momentele critice.
"Cred că Sabalenka are cele mai mari șanse. Nu numai datorită stilului ei de joc, ci și din cauza modului în care gestionează lucrurile din punct de vedere psihologic. A progresat enorm la acest capitol. Rybakinei îi va fi greu să își apere titlul, toată lumea o va urmări. Dar are tenisul potrivit, are un sezon grozav în general, așa că pentru mine este o favorită serioasă", a spus Kvitova, citată de gotennis.ru.
Cine câștigă Wimbledon 2023 la feminin?

Kvitova, despre propriile șanse la Wimbledon 2023

Dublă campioană la Wimbledon (2011 și 2014), Kvitova a câștigat turneul de la Berlin, pe iarbă, înainte de a veni la Londra. În capitala Germaniei, a trecut de câteva adversare redutabile (Garcia, Alexandrova sau Vekic), astfel că mulți specialiști cred că cehoaica poate ajunge departe la All England Club.
Kvitova preferă să nu pună presiune pe ea și spune că nu și-a propus un anumit target pentru Wimbledon. Din fericire, nu mai are probleme medicale, iar acest lucru o poate ajuta să rămână în turneu cât mai mult.
"Nu am vreun obiectiv. Vreau să arăt cel mai bun tenis al meu și sper să rămân sănătoasă. Sezonul trecut am pierdut în turul al treilea, iar primele tururi sunt întotdeauna cele mai grele. Vreau doar să rezist cât mai mult timp în turneul meu preferat și să mă distrez.
Îmi place să joc pe iarbă, mă bucur că mă aflu aici. Starea mea s-a îmbunătățit cu siguranță în comparație cu ceea ce s-a întâmplat în sezonul de zgură. Mi-a fost foarte greu, pentru că nu puteam să mă antrenez normal, la Madrid și la Roland Garros am jucat fără nicio pregătire. Din fericire, după Paris m-am putut antrena din ce în ce mai mult, e grozav", a mai spus cehoaica.
Kvitova debutează marți la Wimbledon, urmând a o avea ca adversară pe italianca Jasmine Paolini. Petra are o parte de tablou complicată, unde se află finalista de anul trecut, Ons Jabeur (posibilă adversară în optimi). În sferturi, în față ar putea să îi iasă Elenei Rybakina, iar într-o eventulă semifinală Sabalenka e adversara probabilă.
Wimbledon, al treilea turneu de Grand Slam al anului, se desfășoară în perioada 3-16 iulie, în direct pe Eurosport și pe aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo