Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Mirra Andreeva, cea mai mare amendă de la Wimbledon! Tânăra rusoaică, pedepsită aspru de englezi

Irina Aldea

Actualizat 11/07/2023 la 21:06 GMT+3

Mirra Andreeva a încasat cea mai mare amendă de la Wimbledon, după ce ar fi lovit iarba de la All England Club cu racheta. Deși tânăra rusoaică a explicat că doar s-a dezechilibrat și a căzut scăpându-i racheta din mână, arbitra de scaun a penalizat-o cu un punct, iar oficialii englezi au și amendat-o.

Mirra Andreeva, sancționată la Wimbledon de arbitra de scaun: "Nu mi-am aruncat racheta, am căzut!"

Mirra Andreeva este noua senzație a tenisului feminin. La doar 16 ani, rusoaica a obținut rezultate de excepție la Roland Garros și Wimbledon, iar viitorul se anunță a fi strălucit pentru tânăra sportivă aflată pe locul 102 WTA. La Paris, rusoaica s-a oprit în turul 3, fiind învinsă în 3 seturi de Cori Gauff, iar la All England Club a ajuns în premieră în optimile de finală la un Grand Slam.
Betano - Wimbledon 2023
Toată emoția de la Wimbledon de pe Eurosport se joacă cu BETANO
În optimi, Andreeva a clacat în duelul cu Madison Keys. Rusoaica a jucat fără greșeală în prima parte a meciului și a condus cu set și 4-1, dar mult mai experimentata jucătoare din SUA s-a impus cu scorul final de 3-6, 7-6(4), 6-2. Finalul de meci a fost unul foarte tensionat. La 5-2 și 40-40, Andreeva a alunecat la o minge puternică a americancei și nu a reușit să trimită în terenul advers.
CITEȘTE ȘI:

Mirra Andreeva, cea mai mare amendă de la Wimbledon 2023

Mai mult, aceasta a dat cu racheta de pământ, iar arbitra de scaun, suedeza Azemar Engzell, a considerat gestul intenționat și a penalizat-o cu un punct. Andreeva a protestat vehement, susținând că a scăpat racheta din cauza dezechilibrării, dar decizia a rămas și Keys a fructificat apoi mingea de meci.
Pe lângă faptul că a cedat în fața americancei Madison Keys după ce a condus confortabil, Mirra Andreeva a scăpat racheta cu o mișcare pe care arbitrul de scaun a interpretat-o ca fiind nesportivă, motiv pentru care tenismena de 16 ani a fost amendată de 2 ori. În total, amenda se ridică la suma de 8.000 de dolari pe care Andreeva va trebui să o plătească. În orice caz, situația nu e dramatică, asta pentru că jucătoarei ajunse în optimi i se oferă în jur de 267,500 de dolari.
Wimbledon, al treilea turneu de Grand Slam al anului, se desfășoară în perioada 3-16 iulie, în direct pe Eurosport și pe aplicația Eurosport.
picture

Wimbledon 2023 se desfășoară în perioada 3-16 iulie, în direct pe Eurosport & pe aplicația Eurosport

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo