Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Sabalenka i-a pus la respect pe jurnaliști, la Wimbledon! Cum și-a început conferința de presă

Cristian Mihală

Actualizat 01/07/2023 la 20:40 GMT+3

Aryna Sabalenka a preluat inițiativa în raport cu jurnaliștii care au asltat-o în ultima perioadă cu întrebări despre război. Bielorusa a făcut un anunț răspicat înainte de conferința de presă de azi, de la Wimbledon: nu va vorbi nicio secundă despre politică, relația cu ucrainencele sau conflictul armat provocat de Putin și susținut de Lukașenko.

Wimbledon 2023 se desfășoară în perioada 3-16 iulie, în direct pe Eurosport & pe aplicația Eurosport

Aryna Sabalenka este, potrivit unor studii aplicate pe rețelele de socializare, cea mai detestată tenismenă din circuitul mondial feminin. Bielorusa de pe locul 2 WTA este adesea criticată de sportivele ucrainence pentru că nu adoptă o poziție vehementă în cazul războiului Rusiei în Ucraina, deși Sabalenka a transmis în repetate rânduri că nu susține sub nicio formă războiul din țara vecină.
Campioană la Australian Open anul acesta, Aryna Sabalenka a fost în mod constant în atenția publicațiilor din toată lumea. De la începutul războiului în Ucraina, sportiva din Belarus a reprezentat o țintă, iar din acest motiv a trăit un calvar continuu, la Roland Garros fiind asaltată cu întrebări despre război. Sabalenka a fost nevoită să ia poziție înainte de conferința de azi, de la Wimbledon, anunțând răspicat că nu va permite să i se pună aceleași întrebări care îi afectează sănătatea mintală.
"Înainte de a începe, aș vrea să spun că nu voi vorbi nimic despre politică. Sunt aici doar pentru a vorbi despre tenis. Vă rog să respectați asta. Dacă aveți astfel de întrebări, vă puteți adresa celor de WTA și vă vor trimite transcrierea răspunsurilor mele de la turneele precedente", a avertizat numărul 2 mondial, în conferința de azi de la Londra.
Într-o zi, un antrenor al unei jucătoare ucrainene mi-a spus râzând: 'Mă bucur că ai pierdut'. M-am dus direct la biroul WTA. Plângeam ca un copil, fără să pot vorbi sau să mă opresc din plâns. M-a urmărit și a strigat că arunc bombele asupra Ucrainei. M-am simțit vinovată pentru ceva ce nu am făcut | Aryna Sabalenka
Sabalenka și Rybakina s-au antrenat azi, la Wimbledon. Cele două se pot întâlni într-o eventuală semifinală, la All England Club.

Sabalenka a refuzat conferințele de presă, la Roland Garros

Datorită performanțelor sale extraordinare din ultima vreme, Sabalenka este cea mai mediatizată sportivă în contextul războiului din Ucraina și în dese rânduri a fost pusă în situații dificile din cauza naționalității sale. Bielorusa a refuzat să participe la două conferințe de presă la Roland Garros, ca să-și protejeze sănătatea mintală.
"După meciul meu din turul tecut, am vorbit cu presa, așa cum fac de obicei. Știu că tot timpul mă așteaptă niște întrebări care sunt despre politică și nu despre tenisul meu, dar de multe luni răspund la aceste întrebări în turnee, fiind foarte clară cu sentimentele și gândurile mele. Aceste întrebări nu mă deranjează, știu că trebuie să dau răspunsuri presei despre aceste lucruri care nu țin de tenisul meu sau de meciurile mele, dar miercuri nu m-am simțit confortabil. Ar trebui să mă pot simți în siguranță atunci când fac interviuri cu jurnaliștii după meciurile mele, pentru propria mea sănătate mintală și bunăstare, așa că am decis să ies din această situație și să nu mai răspund acestor întrebări și organizatorii turneului m-au susținut", a spus Sabalenka, la Roland Garros.
Cap de serie numărul doi la Wimbledon, Sabalenka vrea cel puțin să își egaleze cel mai bun rezultat al carierei pe iarba londoneză (semifinală, în 2021). Misiunea nu va fi ușoară, ea fiind pe aceeași jumătate de tablou cu Elena Rybakina, Ons Jabeur, Petra Kvitova, Jelena Ostapenko sau Barbora Krejcikova. Bielorusa va debuta contra unguroaicei Panna Udvardy, pentru ca în turul secund să o întâlnească, probabil, pe Camila Giorgi. Într-un eventual tur trei, a doua jucătoare a lumii ar putea să fie față în față cu Irina Begu, cap de serie 29.
Cine câștigă Wimbledon 2023 la feminin?
Roland Garros 2023 se desfãșoarã în perioada 28 mai – 11 iunie la Paris. Toate meciurile de la cel de-al doilea turneu de Grand Slam al anului se vãd în direct pe canalele Eurosport și pe aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo