Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Carlos Alcaraz, din ce în ce mai bun pe iarnă! Ibericul, calificare la pas în turul 3 la Wimbledon

Nicu Savin

Publicat 29/06/2022 la 22:35 GMT+3

Carlos Alcaraz s-a calificat în turul 3 la Wimbledon, după ce l-a învins categoric pe Tallon Griekspoor, scor 6-4, 7-6 (0), 6-3.

Carlos Alcaraz of Spain celebrates match point against Jan-Lennard Struff of Germany during the Men's Singles First Round match during Day One of The Championships Wimbledon 2022 at All England Lawn Tennis and Croquet Club on June 27, 2022 in London, Engl

Credit imagine: Getty Images

Carlos Alcaraz a început greoi Grand Slam-ul de la Wimbledon, având nevoie de set decisiv pentru a trece de Jan Lennar Struf, dar în al doilea meci a arătat un nivel excelent. Ibericul l-a întâlnit pe olandezul Tallon Griekspoor și nu i-a dat acestuia nicio șansă.
Aproape impecabil la serviciu, Alcaraz a câștigat în minim de seturi, scor 6-4, 7-6 (0), 6-3, la capătul unui meci care a durat două ore și 8 minute.
Tânărul spaniol a terminat meciul cu 9 ași și 39 de lovituri direct câștigătoare și a fost prezent aproape la fiecare punct pe tot terenul, încântând asistența cu viteza și execuțiile sale.

Carlos Alcaraz, demonstrație de forță la Wimbledon.

Alcaraz a demonstrat încă o dată că este invincibil atunci când câștigă primul set. În 2022, ibercul are un proventaj de 100% în acest sens, câștigând toate cele 28 de partide în care și-a adjudecat prima manșă. De altfel, în toată cariera a pierdut numai de două ori după ce a cedat primul set.
În turul următor, Alcaraz îl va întâlni pe germanul Oscar Otte (36 ATP), care a beneficiat de abandonul lui Christian Harrison (la 3-1 pentru Otte în primul set).
Alcaraz și Otte nu s-au mai întâlnit niciodată în circuit, dar ibericul va avea în față un adversar redutabil, mai ales pe iarbă. La Halle, Otte a ajuns până în semifinale, unde a pierdut în semifinale contra lui Medvedev.
Turneul de la Wimbledon se desfășoară în perioada 27 iunie - 10 iulie 2022 și va fi în direct și în exclusivitate pentru România pe canalele Eurosport și pe Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo