Carlos Alcaraz a început greoi Grand Slam-ul de la Wimbledon, având nevoie de set decisiv pentru a trece de Jan Lennar Struf, dar în al doilea meci a arătat un nivel excelent. Ibericul l-a întâlnit pe olandezul Tallon Griekspoor și nu i-a dat acestuia nicio șansă.
Aproape impecabil la serviciu, Alcaraz a câștigat în minim de seturi, scor 6-4, 7-6 (0), 6-3, la capătul unui meci care a durat două ore și 8 minute.
Tânărul spaniol a terminat meciul cu 9 ași și 39 de lovituri direct câștigătoare și a fost prezent aproape la fiecare punct pe tot terenul, încântând asistența cu viteza și execuțiile sale.
Tenis
Simona Halep și-a aflat programul de la Cincinnati, ultimul turneu de pregătire pentru US Open
IERI LA 05:42

Carlos Alcaraz, demonstrație de forță la Wimbledon.

Alcaraz a demonstrat încă o dată că este invincibil atunci când câștigă primul set. În 2022, ibercul are un proventaj de 100% în acest sens, câștigând toate cele 28 de partide în care și-a adjudecat prima manșă. De altfel, în toată cariera a pierdut numai de două ori după ce a cedat primul set.
În turul următor, Alcaraz îl va întâlni pe germanul Oscar Otte (36 ATP), care a beneficiat de abandonul lui Christian Harrison (la 3-1 pentru Otte în primul set).
Alcaraz și Otte nu s-au mai întâlnit niciodată în circuit, dar ibericul va avea în față un adversar redutabil, mai ales pe iarbă. La Halle, Otte a ajuns până în semifinale, unde a pierdut în semifinale contra lui Medvedev.
Turneul de la Wimbledon se desfășoară în perioada 27 iunie - 10 iulie 2022 și va fi în direct și în exclusivitate pentru România pe canalele Eurosport și pe Eurosport Player.
National Bank Open
Alcaraz, out de la Montreal! Ibericul a pierdut o dispută maraton, în care a ratat minge de meci
10/08/2022 LA 18:56
Tenis
Nadal și Alcaraz, comparați de Mouratoglou! Detaliul scos în evidență de antrenorul Simonei Halep
06/08/2022 LA 05:42