Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Elevul lui Toni Nadal, reverență în fața lui Djokovic, după Wimbledon: "Remarcabil campion, uriaș!"

Irina Aldea

Publicat 14/07/2022 la 14:38 GMT+3

Elevul lui Toni Nadal, Felix Auger-Aliassime, s-a înclinat în fața lui Novak Djokovic după succesul sârbului la Wimbledon în fața lui Nick Kyrgios.

Novak Djokovic

Credit imagine: Getty Images

Chiar înainte de startul Wimbledon 2022, care a început pe 27 iunie, Felix Auger-Aliassime și-a confirmat prezența la Hall of Fame Open. Turneul ATP 250 este organizat în fiecare an la International Tennis Hall of Fame din orașul Newport din Rhode Island (11-17 iulie). Canadianul, aflat pe locul 9 în clasament, a devenit primul jucător din top 10 care participă la acest eveniment pe iarbă din lunga sa istorie.
Înaintea primului său meci, Aliassime s-a antrenat cu Andy Murray, numărul 52 mondial, în weekend. Într-un interviu acordat Tennis.com, jucătorul în vârstă de 21 de ani, antrenat de Toni Nadal, a dezvăluit că cei doi jucători au discutat despre viitoarea finală de la Wimbledon dintre Novak Djokovic și Nick Kyrgios, ambii așteptând victoria sârbului.
CITEȘTE ȘI:

Elevul lui Toni Nadal, reverență în fața lui Novak Djokovic, după Wimbledon

"Înainte de finală ne-am antrenat împreună și am discutat despre ce credem că se va întâmpla și despre cum anticipăm că va decurge meciul. Să vorbești cu un om cu o minte ca a lui este întotdeauna incredibil", a spus Aliassime despre Murray. "Am fost de acord. Am prezis că Djokovic se va impune în patru seturi. Andy a crezut că poate în trei seturi să încheie. Dar știam cu toții că ar putea fi complicat. Am văzut că nu a fost un meci ușor, chiar și pentru cel care a câștigat. A fost interesant să văd ce a gândit Andy. Djokovic, încă o dată, a făcut un pas înainte și a arătat ce campion uriaș este, a fost cu siguranță remarcabil și o inspirație pentru mine", a adăugat Aliassime.
Aliassime a avut un prim tur liber pentru a pregăti o confruntare în optimi împotriva australianului Jason Kubler. Pe măsură ce meciul se apropia de final, acesta a fost suspendat din cauza luminii slabe. Ambii jucători și-au adjudecat câte un set, iar Kubler, numărul 102 mondial, se pregătea să servească la 5-6 în setul al treilea, când arbitrul de scaun a luat decizia de a opri partida. Meciul se va încheia astăzi, iar învingătorul îl va întâlni pe australianul James Duckworth în sferturile de finală.
Una dintre cele mai mari surprize de la Wimbledon din acest an a avut loc în primul tur, când Felix Auger-Aliassime a pierdut în fața lui Maxime Cressy. Scorul final a fost 6-7(5), 6-4, 7-6(9), 7-6(5) în favoarea lui Cressy, specialistul în serviciu-voleu. Reflectând asupra acestei eliminări premature, canadianul a declarat că avea așteptări mai mari la Wimbledon, recunoscând că Cressy a fost mai bun decât el în momentele importante.
"Așteptările mele erau, desigur, mai mari decât ceea ce s-a întâmplat la Wimbledon. Dar știu și că au fost meciuri dificile. Și de data aceasta, nu am găsit soluția în momentul respectiv. A fost puțin mai bun decât mine atunci când a avut nevoie. Când s-a întâmplat acest lucru, trebuia în primul rând să accept situația, să accept rezultatul și, de asemenea, să iau asta ca pe o oportunitate pentru a vedea ce pot îmbunătăți și face mai bine. Mă voi confrunta cu adversari dificili, care vor juca împotriva mea cel mai bine, și va trebui să găsesc modalități de a trece peste dacă vreau să câștig aceste turnee", a mai spus Aliassime.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo