Novak Djokovic s-a impus în fața lui Nick Kyrgios cu scorul de 4-6, 6-3, 6-4, 7-6 (3), după 3 ore și 4 minute de joc în finala de la Wimbledon și a câștigat primul titlu major al anului. E al 21-lea titlu de Grand Slam al sârbului, al 7-lea la Wimbledon. Doar Roger Federer și Pete Sampras s-au mai impus de șapte sau mai multe ori la Wimbledon. Djokovic e primul tenismen din istorie care câștigă două turnee majore diferite de peste 7 ori fiecare, acumulând cifre uluitoare.
Nikola Pilic, unul dintre cei mai importanți antrenori din cariera lui Novak Djokovic, a analizat cariera sârbului la Wimbledon, subliniind acest titlu ca fiind unul dintre cele mai importante dintre cele 21 de Grand Slam-uri pe care Nole le-a câștigat. În plus, el a dat asigurări că Rafael Nadal nu ar fi avut nici cea mai mică șansă dacă ar fi ajuns în finala de la All England Club.
CITEȘTE ȘI:
Tenis
Novak Djokovic revine pe teren înainte de Laver Cup! Unde și-a confirmat prezența sârbul
ACUM 11 ORE

Nikola Pilic e convins că Nadal nu ar fi avut nicio șansă în finala de la Wimbledon în fața lui Djokovic

"Câștigarea titlului de la Wimbledon a fost un moment foarte special pentru Novak. Îndrăznesc să spun că a fost una dintre cele mai importante din cariera sa. A avut multe probleme de data aceasta. Nu a putut juca în Australia și este posibil să nu joace la US Open. Avea nevoie de această victorie. Aș spune că a câștigat cel mai important turneu din cariera sa de profesionist. Nadal nu a jucat bine în acest turneu. A luptat așa cum știe atât de bine, dar nu ar fi avut nicio șansă de a-l învinge pe Djokovic în finală. Sunt foarte sigur de acest lucru.
După toate statisticile, Djokovic este mai bun decât Nadal și Federer. A fost jucătorul cu cele mai multe săptămâni pe primul loc în lume și asta este impresionant. A fost primul care a câștigat fiecare Slam de mai multe ori. De asemenea, Novak are rezultate pozitive la întâlnirile directe cu aproape toți jucătorii din circuit. Evident, jos pălăria în fața unor tenismeni precum Nadal sau Federer. Va fi nevoie de sute de ani pentru a găsi o persoană care să câștige Roland Garros de 14 ori", a spus Nikola Pilic în presa din Serbia.
Tenis
Andy Roddick știe cine e jucătorul care se poate compara cu Federer, Nadal & Djokovic: "E singurul"
13/08/2022 LA 11:54
Tenis
OFICIAL | Novak Djokovic, OUT și de la Cincinnati, după Montreal! Situație imposibilă pentru sârb
12/08/2022 LA 16:31