Jannik Sinner - Carlos Alcaraz a fost cel mai așteptat meci al zilei la Wimbledon, iar disputa nu a lăsat de dorit. Italianul a jucat aproape perfect și a obținut o victorie destul de clară, scor 6-1, 6-4, 6-7 (8), 6-3, după 3 ore și 28 de minute de joc.
Noul elev al lui Darren Cahill a început ca din tun și și-a adjudecat primul set cu 6-1, după numai 32 de minute. Un break reușit în startul manșei a fost suficient pentru Sinner să se distanțeze la 2-0. Istoria era să se repete și în setul 3, dar Alcaraz a revenit în primul game de la 0-40 și și-a ținut serviciul.
Citește și:
National Bank Open
Alcaraz, out de la Montreal! Ibericul a pierdut o dispută maraton, în care a ratat minge de meci
IERI LA 18:56

Jannik Sinner, în sferturi la Wimbledon, după un meci mare în fața lui Alcaraz

Ulterior s-a mers cap la cap până în tie-break, acolo unde dramatismul a atins cote înalte. Alcaraz a condus cu 6-3, dar nu a putut închide setul, Sinner revenind incredibil. Italianul a ratat apoi două mingi de meci (una pe propriul serviciu) și Alcaraz a supraviețuit miraculos, câștigând tie-break-ul cu 10-8.

Carlos Alcaraz, magnific! A salvat două mingi de meci contra lui Sinner și dramatismul continuă

Sinner a arătat sincope în debutul setului 4, însă Alcaraz nu a profitat de moment. Italianul a făcut break la 2-1 pentru el și apoi a revenit de la 0-40 pentru a se distanța la 4-1. Acela nu a fost ultimul moment în care ibericul putea reveni în meci. Servind pentru meci la 5-3, Sinner a avut de apărat o altă minge de break, dar a izbutit din nou și a închis apoi setul cu 6-3, obținând o victorie pe deplin meritată.
Așadar, Jannik Sinner a avansat în sferturile de finală de la Wimbledon la abia a 3-a participare. În 2019 acesta nu trecea de primul tur al calificărilor, în timp ce anul trecut pierdea în prima rundă de pe tabloul principal, contra lui Fucsovics.
Departe de a fi un jucător care preferă iarba, italianul de 20 de ani are șansa la un rezultat istoric la All England Club. Pentru un loc în semifinale, Sinner va juca cu Novak Djokovic sau Tim Van Rijthoven, care se vor duela în ultimul meci al optimilor de pe jumătatea superioară de tablou.
Turneul de la Wimbledon, al treilea Grand Slam al anului, este programat în perioada 27 iunie - 10 iulie și va fi transmis în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
Tenis
Nadal și Alcaraz, comparați de Mouratoglou! Detaliul scos în evidență de antrenorul Simonei Halep
06/08/2022 LA 05:42
US Open
Carlos Alcaraz poate deveni lider mondial înainte de US Open! În ce scenariu s-ar întâmpla "minunea"
05/08/2022 LA 19:24