Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Nadal clarifică disputa legată de strigătele lui Sonego: „Există niște reguli care trebuie respectate"

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 03/07/2022 la 11:00 GMT+3

Rafael Nadal (4 ATP) s-a calificat, sâmbătă, în optimile de finală de la Wimbledon 2022. Spaniolul a trecut fără probleme de tenismenul italian, Lorenzo Sonego (54 WTA) în trei seturi, 6-1, 6-2 și 6-4. În setul al treilea, la scorul de 4-4, fostul lider ATP l-a chemat la fileu pe Sonego pentru a-l avertiza despre icnetele venite destul de târziu după ce italianul lovea mingea.

Wimbledon 2022 | Rezumatul meciuliui câștigat de Rafael Nadal în fața lui Lorenzo Sonego

Articol scris de Răzvan Rădulescu
Rafael Nadal încearcă să câștige pentru a treia oară în carieră turneul din Londra. În primele două tururi, campionul a 22 de turnee de Grand Slam a avut nevoie de patru seturi pentru a se impune în meciurile cu Franciso Cerundolo (41 ATP) și Ricardas Berankis (106 ATP). Cu un joc mult mai solid în turul al treilea, Nadal a trecut „en fanfare” de Lorenzo Sonego, cap de serie 27 pe iarba londoneză. Totuși, victoria lui Rafa a fost umbrită de controversa de la final la scorul de 4-4 în setul al treilea.
Arbitrul i-a dat dreptate lui Rafa Nadal
După ce a condus cu 4-2 în setul al treilea și italianul avea să egaleze la 4-4, Nadal a venit la fileu pentru a-l atenționa pe Sonego că, țipetele venite destul de târziu după ce italianul lovea mingea nu erau fair-play.
Arbitrul de scaun a fost de acord cu dublul campion de la Wimbledon, în timp ce Sonego avea să cedeze următoarele două game-uri și să piardă partida.
„Mă simt rău dacă l-a deranjat cu ceva, în niciun caz nu am făcut-o într-un mod negativ. Am vrut doar să-i spun ceva și să vorbesc din nou cu el acum”, a declarat Nadal despre discuția dintre cei doi tenismeni la finalul meciului.
picture

Rafael Nadal l-a chemat la fileu pe Lorenzo Sonego pentru discuții. Ce l-a scos din sărite

La conferința de presă de după meci, spaniolul a vorbit din nou despre incidentul petrecut pe terenul central de la Wimbledon. „Cred că m-am înșelat. Am vorbit cu el cu un calm total. Am dezvăluit o situație care se întâmpla... Îi spusesem înainte arbitrului, care este unul dintre cei mai buni, aștepta schimbarea să-i spună ceva”, a mărturisit Nadal.

Rafael Nadal: „Există niște reguli în interiorul terenului care trebuie respectate

Ulterior, în explicațiile sale, Nadal a declarat că a greșit atunci când l-a chemat pe italian la fileu, ci că trebuia să-i fi spus nemulțumirile fie arbitrului, fie la schimbarea între terenuri.
„Suntem printre colegi, care ne vedem săptămânal. Sunt niște reguli în interiorul unui teren de tenis care trebuie respectate. Cred că am greșit să-l chem la fileu și să-i spun lucruri. Ar fi trebuit să îi spun în pauza de schimbare sau să-i spun arbitrului”, a explicat Nadal.
Cea mai bună apariție de la Wimbledon 2022 pentru Nadal
Nadal a declarat că „fără îndoială” meciul din turul al treilea a fost cel mai bun meci al său de până acum pe iarba londoneză.
„Am făcut lucruri mult mai bune azi decât zilele trecute.Am reușit să joc mai agresiv, să merg mai mult la fileu. Sunt fericit. Am făcut un efort foarte important să fiu aici la Wimbledon. Din punct de vedere mental și fizic. Sunt mulțumit. Aceasta a fost o zi pozitivă pentru că am făcut un pas înainte”, a mărturisit Nadal despre meciul cu Sonego.
În optimile de finală, marele jucător spaniol îl va întâlni pe Botic Van De Zandschulp (25 ATP) și cap de serie 21 la turneul britanic. Cei doi s-au întâlnit și la Openul Francez în acest an, când Nadal se impunea în trei seturi, scor 6-3, 6-2, 6-4.
Wimbledon 2022 - 3 iulie, transmisiuni Eurosport 1&2
Turneul de la Wimbledon, al treilea Grand Slam al anului, este programat în perioada 27 iunie - 10 iulie și va fi transmis în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo