Novak Djokovic, campion en-titre la Wimbledon, a trăit periculos în primul tur al ediției din acest an. Sârbul s-a calificat în turul 2 la Wimbledon după ce l-a învins pe sud-coreeanul Soonwoo Kwon cu scorul de 6-3, 3-6, 6-3, 6-4, la capătul unui meci care a durat două ore și 28 de minute de joc.
Într-un meci în care a fost departe de cel mai înalt nivel al său, Djokovic a reușit să supraviețuiască unui adversar care a rezistat eroic în meci și a pus constantă presiune pe fostul lider mondial din ATP. În turul secund, Djokovic se va duela la Wimbledon cu învingătorul meciului dintre Kokkinakis și Majchrzak.
Tenis
Novak Djokovic revine pe teren înainte de Laver Cup! Unde și-a confirmat prezența sârbul
ACUM 13 ORE
CITEȘTE ȘI:

Novak Djokovic, calificare cu emoții în turul 2 la Wimbledon

În primul set, Kwon a fost primul care a obținut break-ul, amenințând în mod constant jocul departe de perfecțiune al sârbului, care a reușit totuși să revină pe final de set și să obțină două break-uri pentru a-și adjudeca manșa inaugurrală. În setul secund, un singur break a făcut diferența în favoarea sud-coreeanului Soonwoo Kwon.
În setul al treilea, Djokovic și-a mai ridicat nivelul, dar jocul lui Kwon a rămas foarte periculos și, la fel ca în setul 2, un singur break a făcut diferența, dar în favoarea lui Djokovic. Setul 4 a fost controlat mult mai bine de sârb, care s-a desprins rapid la 4-2, iar ulterior, totul a fost o formalitate.

Djokovic, cel puțin 80 de victorii în fiecare turneu de Grand Slam

"Mulțumesc tuturor pentru că ați venit astăzi să vedeți meciul. Am mai spus asta, dar acest teren e foarte special pentru mine, pe acest teren am visat să ajung să joc și să câștig. Toate visurile copilăriei au devenit realitate pentru mine aici, pe centralul de la Wimbledon. Kwon a jucat un tenis de foarte mare calitate, merită aplauze cu siguranță. Eu nu am avut un turneu de pregătire, așa că m-am simțit mai puțin confortabil pe teren în debutul meciului, mai ales în fața unui jucător atât de talentat precum Kwon.
Trebuie să ajustez tactic pentru a avea controlul de pe fundul terenului. Serviciul m-a ajutat, dar lucrurile s-ar fi putut desfășura în altă direcție. Mă bucur că am fost de partea câștigătoare astăzi. Acest sport mi-a oferit totul, am multă pasiune pentru acest sport, sunt foarte dedicat. Nu sunt unul dintre cei tineri, dar am pasiune, flacăra încă arde în mine. Încerc să joc cel mai bun tenis al meu la turneele de Grand Slam. Acum că am ajuns la 80 de victorii în toate turneele de Grand Slam, haideți să ajungem la 100", a spus Djokovic la interviul de după meci.
Din cele 20 de titluri de Grand Slam cucerite în carieră, Novak Djokovic a câștigat 6 la Wimbledon, în 2011, 2014, 2015, 2018, 2019 și 2021. Sârbul e campion en-titre la All England Club, după ce anul trecut l-a învins în marea finală pe Matteo Berrettini în 4 seturi.
Turneul de la Wimbledon se va desfășura în perioada 27 iunie - 10 iulie 2022 și va fi în direct și în exclusivitate pentru România pe canalele Eurosport și pe Eurosport Player.
https://i.eurosport.com/2022/06/26/3399261.jpg
Tenis
Andy Roddick știe cine e jucătorul care se poate compara cu Federer, Nadal & Djokovic: "E singurul"
13/08/2022 LA 11:54
Tenis
OFICIAL | Novak Djokovic, OUT și de la Cincinnati, după Montreal! Situație imposibilă pentru sârb
12/08/2022 LA 16:31