Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Novak Djokovic, calificare cu emoții în turul 2 la Wimbledon! Sârbul a trăit periculos în meciul cu Soonwoo Kwon

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 27/06/2022 la 18:22 GMT+3

Novak Djokovic a obținut azi calificarea în turul 2 la Wimbledon, însă nu fără emoții. Nole a trecut în 4 seturi disputate de sud-coreeanul de pe locul 81 ATP, Soonwoo Kwon.

Novak Djokovic

Credit imagine: Getty Images

Novak Djokovic, campion en-titre la Wimbledon, a trăit periculos în primul tur al ediției din acest an. Sârbul s-a calificat în turul 2 la Wimbledon după ce l-a învins pe sud-coreeanul Soonwoo Kwon cu scorul de 6-3, 3-6, 6-3, 6-4, la capătul unui meci care a durat două ore și 28 de minute de joc.
Într-un meci în care a fost departe de cel mai înalt nivel al său, Djokovic a reușit să supraviețuiască unui adversar care a rezistat eroic în meci și a pus constantă presiune pe fostul lider mondial din ATP. În turul secund, Djokovic se va duela la Wimbledon cu învingătorul meciului dintre Kokkinakis și Majchrzak.
CITEȘTE ȘI:

Novak Djokovic, calificare cu emoții în turul 2 la Wimbledon

În primul set, Kwon a fost primul care a obținut break-ul, amenințând în mod constant jocul departe de perfecțiune al sârbului, care a reușit totuși să revină pe final de set și să obțină două break-uri pentru a-și adjudeca manșa inaugurrală. În setul secund, un singur break a făcut diferența în favoarea sud-coreeanului Soonwoo Kwon.
În setul al treilea, Djokovic și-a mai ridicat nivelul, dar jocul lui Kwon a rămas foarte periculos și, la fel ca în setul 2, un singur break a făcut diferența, dar în favoarea lui Djokovic. Setul 4 a fost controlat mult mai bine de sârb, care s-a desprins rapid la 4-2, iar ulterior, totul a fost o formalitate.

Djokovic, cel puțin 80 de victorii în fiecare turneu de Grand Slam

"Mulțumesc tuturor pentru că ați venit astăzi să vedeți meciul. Am mai spus asta, dar acest teren e foarte special pentru mine, pe acest teren am visat să ajung să joc și să câștig. Toate visurile copilăriei au devenit realitate pentru mine aici, pe centralul de la Wimbledon. Kwon a jucat un tenis de foarte mare calitate, merită aplauze cu siguranță. Eu nu am avut un turneu de pregătire, așa că m-am simțit mai puțin confortabil pe teren în debutul meciului, mai ales în fața unui jucător atât de talentat precum Kwon.
Trebuie să ajustez tactic pentru a avea controlul de pe fundul terenului. Serviciul m-a ajutat, dar lucrurile s-ar fi putut desfășura în altă direcție. Mă bucur că am fost de partea câștigătoare astăzi. Acest sport mi-a oferit totul, am multă pasiune pentru acest sport, sunt foarte dedicat. Nu sunt unul dintre cei tineri, dar am pasiune, flacăra încă arde în mine. Încerc să joc cel mai bun tenis al meu la turneele de Grand Slam. Acum că am ajuns la 80 de victorii în toate turneele de Grand Slam, haideți să ajungem la 100", a spus Djokovic la interviul de după meci.
Din cele 20 de titluri de Grand Slam cucerite în carieră, Novak Djokovic a câștigat 6 la Wimbledon, în 2011, 2014, 2015, 2018, 2019 și 2021. Sârbul e campion en-titre la All England Club, după ce anul trecut l-a învins în marea finală pe Matteo Berrettini în 4 seturi.
Turneul de la Wimbledon se va desfășura în perioada 27 iunie - 10 iulie 2022 și va fi în direct și în exclusivitate pentru România pe canalele Eurosport și pe Eurosport Player.
Wimbledon 2022 - 27 iunie, transmisiuni Eurosport 1&2
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo