Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Novak Djokovic, ce revenire! Nole e în semifinale la Wimbledon după o victorie incredibilă cu Jannik Sinner

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 05/07/2022 la 19:22 GMT+3

Novak Djokovic s-a calificat în semifinale la turneul de Grand Slam de la Wimbledon, după ce l-a învins în 5 seturi pe favoritul numărul 10, Jannik Sinner.

Djokovic steht im Viertelfinale von Wimbledon

Credit imagine: SID

Novak Djokovic, principalul favorit de la Wimbledon și campionul ultimelor 3 ediții, s-a calificat în semifinale la All England Club după o revenire de senzație în meciul cu favoritul numărul 10, Jannik Sinner. Sârbul s-a impus cu scorul de 5-7, 2-6, 6-3, 6-2, 6-2, la capătul unui meci care a durat trei ore și 40 de minute de joc. Aceasta este cea de-a 26-a victorie consecutivă a lui Nole la Wimbledon.
Marele campion sârb a cedat primele seturi în fața lui Sinner, iar italianul părea că se apropie de producerea celei mai mari surprize pe tabloul masculin, eliminarea principalului favorit. Djokovic a fost mai bun în debutul partidei, a condus cu 4-1 în primul set, dar Sinner a revenit spectaculos și s-a impus atât în setul 1, cât și în setul 2.
CITEȘTE ȘI:

Novak Djokovic, revenire de senzație în sferturi la Wimbledon, în fața lui Jannik Sinner

În seturile 3, 4 și 5, Novak Djokovic și-a ridicat enorm nivelul de joc și chiar dacă Sinner a rămas încrezător, italianul nu a putut să-i țină piept "uraganului" Nole. În finalul setului 4, Sinner a alunecat pe teren și a părut că s-a accidentat la gleznă, dar italianul s-a ridicat precaut și a continuat să joace cu aceeași dăruire.
"Vreau să-l felicit pe Jannik, sunt sigur că va avea ocazii multe de a câștiga turnee importante, are timp destul la dispoziție, îi urez mult succes, a făcut un turneu foarte bun. Cât despre primele 2 seturi față de ultimele 3 au fost două meciuri diferite. După primele 2 seturi am încercat să-mi revin, m-am spălat pe față, m-am uitat în oglindă și mi-am dat seama că era adevărat, eram condus cu 2-0. Se întâmplă asemenea lucruri, trebuie să știi să reacționezi. Simțeam că sunt dominat, simțeam că trebuie să fac ceva. Am avut o discuție cu mine, am știut că trebuie să-mi revin. Am încercat să vin cu ce am mai bun și am reușit. În debutul setului 3, lucrurile s-au schimbat mult în favoarea mea.
Experiența m-a ajutat să mă descurc în acele momente dificile. Am fost binecuvântat să joc pe toate arenele mari, dar nu poți să știi niciodată ce se întâmplă. Mereu există dubii. Lupta interioară e cea mai dificilă. E cea mai mare provocare. Mereu cred că pot să revin din situații dificile. Sunt foarte fericit că am reușit să câștig azi. Sunt foarte mândru că am ajuns la 26 de victorii consecutive aici. Cred că acesta este cel mai mare turneu de tenis din lume, acest teren are ceva aparte, m-a inspirat mereu. Simțim mereu ceva deosebit de fiecare când călcăm pe iarba de pe central", a spus Novak Djokovic la interviul de după meci.
În continuare, Novak Djokovic se va duela pentru un loc în marea finală de duminică cu învingătorul din meciul David Goffin și Cameron Norrie. Din cele 20 de titluri de Grand Slam cucerite în carieră, Novak Djokovic a câștigat 6 la Wimbledon, în 2011, 2014, 2015, 2018, 2019 și 2021. Sârbul e campion en-titre la All England Club, după ce anul trecut l-a învins în marea finală pe Matteo Berrettini în 4 seturi.
Turneul de la Wimbledon se va desfășura în perioada 27 iunie - 10 iulie 2022 și va fi în direct și în exclusivitate pentru România pe canalele Eurosport și pe Eurosport Player.
Wimbledon 2022 - 5 iulie, transmisiuni Eurosport 1&2
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo