Novak Djokovic e vechiul și noul campion de la Wimbledon. Sârbul s-a impus în fața lui Nick Kyrgios cu scorul de 4-6, 6-3, 6-4, 7-6 (3), după 3 ore și 4 minute de joc. E al 21-lea titlu de Grand Slam al sârbului, al 7-lea la Wimbledon. Doar Roger Federer și Pete Sampras s-au mai impus de șapte sau mai multe ori la Wimbledon, Federer de 8 ori și Sampras de 7 ori.
În plus, acesta este al 4-lea titlu consecutiv al lui Novak Djokovic la Wimbledon. Din 2013 nu a mai pierdut Nole vreun meci pe terenul central de la All England Club. În plus, victoria cu Kyrgios de azi a fost cea de-a 28-a consecutivă a lui Nole la Wimbledon. De asemenea, Djokovic e primul tenismen din istorie care câștigă două turnee majore diferite de peste 7 ori fiecare, acumulând cifre uluitoare.
Tenis
Novak Djokovic revine pe teren înainte de Laver Cup! Unde și-a confirmat prezența sârbul
ACUM 12 ORE
CITEȘTE ȘI:

Novak Djokovic, discurs fabulos după titlul cucerit la Wimbledon, în finala cu Kyrgios

"Nick, te vei întoarce, nu doar la Wimbledon, dar și în finale. Știu că este dificil să auzi cuvinte de consolare după un meci ca acesta, dar ești unul dintre cei mai buni jucători pe această suprafață. Îți urez mult succes, te respect enorm, ești un jucător extraordinar, un mare talent. Știu că auzi asta de mulți ani. Nu credeam că voi spune atât de multe lucruri frumoase despre tine, considerând relația noastră (râde). Avem oficial "un bromance". De aceea a pierdut Nick, pentru că am convenit ca cel ce câștigă aici plătește cina. Dar sper că vom ieși și ne vom distra. Să începem cu o cină și cu câteva băuturi și apoi vom vedea ce se va întâmpla (râde).
Vă mulțumesc mult. Nu am cuvinte să descriu ce înseamnă acest turneu, acest trofeu pentru mine. Întotdeuana a fost și este un turneu special pentru mine, turneul care m-a făcut să încep să joc tenis într-un sat din Serbia. L-am văzut pe Pete Sampras jucând aici, câștigând aici. De fiecare dată e special, sunt binecuvântat să fiu aici și să lupt aici pentru acest trofeu minunat.
Iubesc acest teren și cred că și acest teren mă iubește pe mine. În acest an ne-am putut antrena pe acest teren înainte de turneu, e turneul cel mai cunoscut pe planetă. Familia mea este aici, echipa mea este aici, și fiica mea e aici. Nu are încă 5 ani și nu a putut urmări meciul în direct, dar dacă va dori anul viitor, va putea să mă urmărească. Nu a fost prea interesată de tenis până acum, dar poate că va dori pe viitor. Doar fiul meu lipsește, pentru că joacă un set cu fiul lui Bob Bryan. Asta au făcut toată săptămâna. Fără voi, nimic nu ar fi fost posibil. Aniversare frumoasă pentru soția mea! Acesta este cadoul meu!", a spus Novak Djokovic la ceremonia de premiere.
Tenis
Andy Roddick știe cine e jucătorul care se poate compara cu Federer, Nadal & Djokovic: "E singurul"
13/08/2022 LA 11:54
Tenis
OFICIAL | Novak Djokovic, OUT și de la Cincinnati, după Montreal! Situație imposibilă pentru sârb
12/08/2022 LA 16:31