Novak Djokovic a respins ideea că s-ar putea retrage în următorii doi ani, după ce a revenit la cea mai bună formă a sa la Wimbledon. Djokovic a împlinit 35 de ani în luna mai, deși nu a părut să încetinească deloc ritmul când l-a învins pe Nick Kyrgios și a câștigat săptămâna trecută al șaptelea titlu la Wimbledon.
Acest succes a dus totalul titlurilor de Grand Slam cucerite la 21, la doar unul în spatele lui Rafael Nadal în cursa tuturor timpurilor pentru Grand Slam-uri și cu unul peste Roger Federer. Fostul lider mondial din ATP spune că nu ia în calcul să se retragă în următorii 2 ani: "Nu simt că mă grăbesc să-mi închei cariera într-un an sau doi", a declarat Djokovic. "Mă gândesc la asta. Vreau să-mi păstrez corpul sănătos, pentru că este necesar pentru a continua la acest nivel".
CITEȘTE ȘI:
Tenis
Novak Djokovic revine pe teren înainte de Laver Cup! Unde și-a confirmat prezența sârbul
ACUM 12 ORE

Novak Djokovic nu ia în calcul să se retragă, după ce a ajuns la 21 de titluri majore

Totuși, la începutul anului a existat un moment care l-ar fi putut îndepărta pe Nole de tenis mult mai devreme decât plănuia, atunci când își petrecea timpul într-un centru de detenție pentru imigranți din Australia, așteptând să fie expulzat. Djokovic recunoaște că acel moment a făcut ca anul său să fie foarte dificil, dar a știut mereu că a putea merge la Wimbledon, că a putea să câștige titlul, l-ar putea scoate la suprafață și i-ar putea reface forțele.
"Anul acesta nu a fost la fel ca în anii precedenți", a declarat Djokovic. "A început așa cum a început și m-a afectat foarte mult. Primele luni ale anului au fost foarte grele pentru mine. Nu m-am simțit bine. Partea mea mentală și emoțională nu a fost într-un loc bun. Am vrut să joc, dar, în același timp, când am ajuns pe teren la Dubai, am simțit multă presiune și nu m-am simțit bine pe teren. În acel moment mi-am dat seama că va fi greu, dar mai devreme sau mai târziu, cel mai bun tenis al meu va reveni", a spus Djokovic.
"Din punct de vedere istoric, Wimbledon a venit întotdeauna într-o etapă importantă din viața și cariera mea. În 2018 am avut probleme la cot, iar Wimbledon a fost primul Grand Slam pe care l-am jucat. A servit ca o trambulină pentru a câștiga mai târziu US Open și Australian Open 2019. Nu este o coincidență faptul că acest turneu are o asemenea relevanță în viața și cariera mea. Este o ușurare să câștig după tot ce s-a întâmplat în acest an. Adaugă mai multă valoare, mai multă semnificație și mai multă emoție".
Tenis
Andy Roddick știe cine e jucătorul care se poate compara cu Federer, Nadal & Djokovic: "E singurul"
13/08/2022 LA 11:54
Tenis
OFICIAL | Novak Djokovic, OUT și de la Cincinnati, după Montreal! Situație imposibilă pentru sârb
12/08/2022 LA 16:31