Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Novak Djokovic, prima reacție după calificarea în finala Wimbledon! Ce a spus despre duelul cu Kyrgios

Nicu Savin

Actualizat 08/07/2022 la 20:44 GMT+3

Novak Djokovic s-a calificat fără mari emoții în a 8-a sa finală de la Wimbledon, după ce a trecut în 4 seturi de Cameron Norrie. La final, sârbul a recunoscut că a avut trac în debutul meciului, în ciuda experienței enorme la un asemenea nivel. Vorbind despre dulul cu Kyrgios din ultimul act, Nole a spus că se așteaptă la un meci greu, lăudând forma de vis a australianului.

Djokovic, spectacol total în meciul cu Norrie! Sârbul, punct superb, în care a reușit un tweener

Novak Djokovic este pentru a 8-a oară în carieră în finala de la Wimbledon. Sârbul, campion la ultimele 3 ediții, a avut un start ratat în semifinala cu Cameron Norrie, dar apoi și-a intrat în ritm și nu i-a dat nicio șansă adversarului. Nole s-a impus în 4 seturi, scor 2-6, 6-3, 6-2, 6-4, după două ore și 35 de minute de joc.
La interviul de după meci, Nole a recunoscut că a avut ceva emoții, deși are o vastă experiență la un asemenea nivel, dar din momentul în care a reușit primul break al setului doi s-a descătușat total și meciul a curs în favoarea sa.
"N-am început prea bine, el a fost jucătorul mai bun în primul set. Am avut multe semifinale de Grand Slam jucate, dar nu e niciodată ușor să intri pe teren. Am avut presiune, am avut așteptări mari de la mine. Cameron nu avea prea multe de pierdut, a făcut turneul vieții, juca acasă. Îi urez toate cele bune în viitor, am un mare respect pentru el, este un mare jucător.
Uneori lucrurile par simple, dar nu e așa. Am fost puțin crispat la început, a fost și foarte cald azi, poate cel mai cald din tot turneul. Am avut norocul să fac break la 4-3 în setul doi, el a făcut câteva greșeli, iar de acolo am simțit că lucrurile sunt în favoarea mea", a spus Djokovic la final.

Novak Djokovic a prefațat duelul cu Kyrgios din finala Wimbledon

Djokovic a ajuns pentru a 32-a oară într-o finală de Grand Slam, din 68 de turnee majore jucate. Când i-au fost aduse la cunoștință aceste cifre, sârbul a punctat scurt: "Mulțumesc, dar treaba încă nu e terminată".
Vorbind despre meciul cu Kyrgios, Djokovic a spus că se așteaptă la un duel dificil și a subliniat că până acum nu a câștigat niciun set contra australianului, dar speră că lucrurile se vor schimba: "Finala va fi o emoționantă pentru amândoi. Pentru el e prima finală de Grand Slam, nu are multe de pierdut. Mereu parcă joacă așa, foarte detașat, are un serviciu incredibil, lovește tare. Nu am mai jucat de ceva timp, nu i-am luat set încă, dar sper să fie diferit acum. Joc o nouă finală la turneul pe care îl iubesc atât de mult și sper ca experiența să mă ajute".
Novak Djokovic și Nick Kyrgios s-au mai întâlnit de două ori în carieră, în 2017, australianul câștigând ambele dispute în minim de seturi, la Acapulco și Indian Wells.
Duminică, Nick Kyrgios va sta între Djokovic și istorie. În cazul unei victorii, Nole va deveni al 4-lea om din Era Open care se impune în 4 finale la rând la All England Club, după Bjorn Borg (5), Pete Sampras (4) și Roger Federer (5). Djokovic are deja 6 titluri la Wimbledon și un nou succes l-ar aduce la egalitate cu Pete Sampras și la numai un trofeu distanță de Roger Federer, "Regele absolut" al ierbii londoneze.
Finalele jucate de Djokovic la Wimbledon
  • 2011 (vs Rafa Nadal): 6-4, 6-1, 1-6, 6-3
  • 2013 (vs Andy Murray): 4-6, 5-7, 4-6
  • 2014 (vs Roger Federer): 6-7 (9), 6-4, 7-6 (4), 5-7, 6-4
  • 2015 (vs Roger Federer): 7-6 (1), 6-7 (10), 6-4, 6-3
  • 2018 (vs Kevin Anderson): 6-2, 6-2, 7-6 (3)
  • 2019 (vs Roger Federer): 7-6 (5), 1-6, 7-6 (4), 4-6, 13-12 (3)
  • 2021 (vs Matteo Berrettini): 6-7 (4), 6-4, 6-4, 6-3
Kyrgios va juca în premieră o finală de Grand Slam. Australianul este pe locul 40 ATP, ceea ce înseamnă că finala de duminică va fi a 6-a din ultimii 22 de ani în care doi jucători din Top 10 ATP nu luptă pentru trofeu la un Grand Slam. La Wimbledon s-a întâmplat acest lucru ultima dată în 2000, când Sampras l-a învins pe Patrick Rafter, care era la vremea respectivă al 12-lea jucător al lumii.
Finala masculină de la Wimbledon va avea loc duminică, de la ora 16:00, și va fi transmisă în direct și în exclusivitate pe Eurosport 2 și Eurosport Player. Mâine fa fi finala fetelor, între Rybakina și Jabeur, meci care va fi de asemenea în direct pe Eurosport 2 și Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo