Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Rafa Nadal, în semifinale la Wimbledon, după ce a trecut de Fritz în decisiv, fiind și accidentat

Nicu Savin

Actualizat 06/07/2022 la 21:40 GMT+3

Rafael Nadal s-a calificat dramatic în semifinale la Wimbledon, după ce l-a învins pe americanul Taylor Fritz, scor 3-6, 7-5, 3-6, 7-5, 7-6 (4). Victoria ibericului a fost obținută cu un efort deosebit, deoarece pe parcursul meciului acesta a acuzat serioase dureri abdominale.

Fritz, noroc uluitor în fața lui Nadal! Ramă pe linie și punct cu banda fileului, la minge de break

Rafa Nadal a oferit o nouă dovadă că este probabil cel mai mare luptător din istoria tenisului. Ibericul s-a calificat în semifinale la Wimbledon, după un memorabil contra lui Taylor Fritz, pe care l-a câștigat în 5 seturi, scor 3-6, 7-5, 3-6, 7-5, 7-6 (4), după mai mult de 4 ore de joc.
Nadal a pierdut primul set și în cel de-al doilea a acuzat mari dureri abdominale, solicitând intervenția medicului. Fanii "Matadorului" și-au adus cu siguranță aminte de finala de la Indian Wells, când Rafa a pierdut în fața lui Fritz tot din cauza unei accidentări. Tatăl și sora sa i-au cerut din lojă să renunțe, fiind probabil sătui să-și vadă fiul sau fratele suferind, dar suferința face parte din viața și cariera jucătorului spaniol și acesta a continuat.

Rafa Nadal s-a calificat dramatic în semifinale la Wimbledon, după o revenire incredibilă în fața lui Fritz

Trecând peste dureri, Rafa a câștigat setul doi, dar l-a pierdut pe cel de-al 3-lea și părea epuizat și resemnat în același timp. Ibericul și-a mai dat însă o șansă și a început ideal setul 4, reușind să concretizeze al doilea break făcut. A pierdut însă din nou avantajul, iar Fritz a condus cu 5-4 și Rafa a servit să rămână în meci. A făcut-o perfect, după care a reușit un nou break și apoi a închis setul cu un game alb la serviciu.
Decisivul a fost dramatic. Rafa a făcut primul break, la 3-3, dar Fritz a recuperat imediat și apoi s-a mers cu serviciul până în tie-break. Acolo, experiența superioară a "Matadorului" și-a spus cuvântul, iar acesta s-a impus cu 10-4
Așadar, Rafa Nadal a câștigat cum numai el știe un meci care părea imposibil de câștigat. Probabil că efortul fizic îl va costa, dar ibericul are o zi la dispoziție să se refacă până la semifinala cu Nick Kyrgios, care va avea loc vineri. Australianul va fi mult mai odihnit, el trecând lejer de Christian Garin în sferturi, scor 6-4, 6-3, 7-6 (5). De altfel, acel sfert a fost singurul care nu a ajuns în decisiv, după ce ieri Djokovic și Norrie au obținut biletele pentru careul de ași după 5 seturi.
Nadal și Kyrgios s-au mai întâlnit de 9 ori în carieră, Rafa având avantaj la directe: 6-3. La Wimbledon, cei doi și-au împărțit victoriile: australianul a produs o supriză imensă în 2014, când se impunea în 4 seturi în optimi, dar ibericul își lua revanșa în 2019, în turul doi, printr-o victorie tot în 4 seturi. Ultimul duel direct dintre cei doi a fost acum câteva luni, în sferturile de la Indian Wells, când Rafa s-a impus în decisiv.
Turneul de la Wimbledon, al treilea Grand Slam al anului, este programat în perioada 27 iunie - 10 iulie și va fi transmis în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo