Rafael Nadal și Taylor Fritz au oferit un meci cu adevărat dramatic miercuri la Wimbledon. Condus cu 1-0 la seturi și acuzând probleme abdominale, Rafa a fost foarte aproape să renunțe. Tatăl și sora sa chiar i-au cerut acest lucru, însă "Matadorul" s-a luptat cu durerile și a continuat, iar la final a triumfat după 4 ore și 20 de minute de joc, scor 3-6, 7-5, 3-6, 7-5, 7-6 (4).
În acest an, Nadal s-a confruntat în mod constant cu probleme medicale, iar ibericul nu mai convinge pe toată lumea de veridicitatea acestora. Fabio Fognini, fost număr 9 în clasamentul ATP, a pus la îndoială accidentarea lui Rafa și a transmis un mesaj pe rețelele de socializare: "Reper sportiv al lui Rafael Nadal care, în ciuda faptului că este accidentat, avansează în semifinale după ce a câștigat super tiebreak-ul din setul al cincilea împotriva lui Taylor Fritz", se arăta într-un articol pe care Fognini l-a preluat: "Cu siguranță... Oameni buni, opriți-vă din a mai crede tot ce citiți. Vă rog. Omul a luptat patru ore + ca un nebun...", a scris Fognini în povestea sa de pe Instagram.
CITEȘTE ȘI:
Tenis
Andy Roddick știe cine e jucătorul care se poate compara cu Federer, Nadal & Djokovic: "E singurul"
IERI LA 11:54

Accidentarea lui Rafa Nadal de la Wimbledon, pusă la îndoială

Pentru un loc în marea finală, Rafael Nadal va da piept cu Nick Kyrgios, care a trecut fără probleme de chilianul Cristian Garin, scor 6-4, 6-3, 7-6 (5). Astfel, australianul este mai odihnit, dar trebuie menționat că în meciul din optimi cu Nakashima și el a avut probleme fizice, la umăr, din cauza multitudinii de meciuri disputate în utlima perioadă.
Vorbind despre următorul meci, Rafa a spus că speră să poate intra pe teren, pentru că în fața unui adversar ca și Kyrgios trebuie să fie la 100% pentru a putea câștiga: "În primul rând, sper să fiu pregătit să-l joc. Nick este un jucător grozav în toate situațiile, dar mai ales aici pe iarbă. Va fi o mare provocare și trebuie să fiu la 100% pentru a avea șanse și asta o să încerc să fac".
Turneul de la Wimbledon se desfășoară în perioada 27 iunie - 10 iulie 2022 și e în direct și în exclusivitate pentru România pe canalele Eurosport și pe Eurosport Player.
Western & Southern Open
Nadal a confirmat prezența la Cincinnati. Spaniolul, pregătiri pentru ultimul Grand Slam al anului
10/08/2022 LA 21:04
Tenis
US Open organizează un eveniment caritabil pentru Ucraina. Nadal și Swiatek, principalele prezențe
10/08/2022 LA 16:56