Rafael Nadal încă nu este la cel mai bun nivel pe iarba londoneză, dar își face drum către fazele finale. În turul secund, "Matadorul" s-a impus în patru seturi în fața lui Ricardas Berankis, cu 6-4, 6-4, 4-6, 6-3, și îl va înfrunta în turul următor pe italianul Lorenzo Sonego.
În primul set, Rafa a părut destul de tensionat și a comis câteva greșeli, dar a a fost nevoie doar de 2-3 minute de accelerație pentru a se impune cu 6-4. Primul break al jocului l-a realizat chiar în ultimul game al setului.
Citește și:
Tenis
Andy Roddick știe cine e jucătorul care se poate compara cu Federer, Nadal & Djokovic: "E singurul"
13/08/2022 LA 11:54
Lituanianul nu a fost copleșit de numele pe care l-a avut în față și a încercat să evolueze cu mult curaj. În setul doi a realizat un break la început și s-a desprins la 3-1. Nadal nu și-a dorit însă să petrească prea mult timp pe teren, și-a ridicat nivelul și a reacționat cu trei game-uri la rând. Rafa a trecut din nou la conducere și a închis setul în aceeași manieră cu primul, cu un break la 5-4.
Nici la 0-2 la seturi, Berankis nu a renunțat la luptă și a căutat să pună în scenă cel mai bun joc. La începutul setului trei a preluat din nou inițiativa și a realizat un break rapid, cu care s-a desprins la 3-1. Apoi, lituanianul și-a fructificat de fiecare dată serviciul și a redus din diferență, tot cu 6-4 la game-uri. Pe cele cinci servicii ale lui Ricardas, Rafa nu și-a creat nicio șansă de break.

Rafael Nadal a reușit trei ași în game-ul final

În setul patru, Rafael Nadal a evoluat mai aproape de potențialul lui. Nu a mai ratat startul și s-a desprins la 3-0, scor la care jocul a fost întrerupt din cauza ploii. La revenire, Rafa a menținut avantajul și s-a impus cu 6-3. A încheiat jocul într-un mare stil, cu trei ași. La final, spaniolul a admis însă că trebuie să joace mult mai bine pentru a câștiga următoarele jocuri.
Turneul de la Wimbledon, al treilea Grand Slam al anului, este programat în perioada 27 iunie - 10 iulie și va fi transmis în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
Western & Southern Open
Nadal a confirmat prezența la Cincinnati. Spaniolul, pregătiri pentru ultimul Grand Slam al anului
10/08/2022 LA 21:04
Tenis
US Open organizează un eveniment caritabil pentru Ucraina. Nadal și Swiatek, principalele prezențe
10/08/2022 LA 16:56