Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

S-a întors "mașinăria" Nole? Novak Djokovic e în optimi la Wimbledon, după o victorie clară cu Miomir Kecmanovic

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 01/07/2022 la 19:11 GMT+3

Novak Djokovic a oținut o victorie categorică în fața compatriotului Miomir Kecmanovic și s-a calificat în optimile de finală la Wimbledon, acolo unde-l va avea de înfruntat pe surprinzătorul Tim Van Rijthoven.

Novak Djokovic

Credit imagine: Getty Images

Novak Djokovic, campionul ultimelor 3 ediții la Wimbledon, s-a calificat în faza optimilor de finală la ediția din acest an, după ce a trecut de compatriotul Miomir Kecmanovic, favoritul numărul 25 de pe tabloul de simplu masculin. Nole s-a impus cu scorul de 6-0, 6-3, 6-4, la capătul unui meci care a durat o oră și 54 de minute de joc. Aceasta este a 24-a victorie consecutivă a lui Nole la Wimbledon.
Novak Djokovic și-a ridicat treptat nivelul față de meciurile din turul 1 și turul 2 și pare mai hotărât ca niciodată să câștige cel de-al șaptelea titlu al său la Wimbledon, însă Nole va avea o misiune destul de dficilă în continuare. El îl va întâlni în premieră pe debutantul Tim Van Ritjhoven, care a strâns 8 victorii consecutive pe iarbă, după ce a câștigat titlul de la s-Hertogenbosch, învingându-l în finală pe Medvedev, în 2 seturi.
CITEȘTE ȘI:

Novak Djokovic a devenit o "mașinărie de tenis" la Wimbledon în 2022

În meciul cu Kecmanovic, Novak Djokovic a fost aproape de perfecțiune, mai ales în setul inaugural, pe care l-a câștigat la 0, lăsându-l pe Kecmanovic fără niciun game pe tabelă. Al 25-lea favorit de pe tabloul de simplu masculin și-a ridicat nivelul în setul secund, dar tot nu i-a putut face lui Nole, care a servit excelent și a returnat fără teamă de fiecare dată, cu excepția câtorva game-uri din setul al treilea.
"Vă mulțumesc că ați venit aici pe terenul central ca să mă susțineți. A fost un meci bun, cu intensitate. Îl știu bine pe Miomir, amândoi suntem sârbi, l-am urmărit de-a lungul anilor, ne-am pregătit împreună. Îi doresc tot binele din lume în viitor. Faptul că am atins aceste recorduri înseamnă că joc tenis de foarte mult timp. Nu e simplu să fii competititv pentru atât de mult timp, sunt foarte mândru de aceste reușite. Am jucat din ce înce mai bine începând de luni, e ceva ce-mi doresc, să progresez cu fiecare meci jucat. Știu că pot mai bine, dar până acum sunt mulțumit, privesc cu încredere înainte", a spus Novak Djokovic după meciul cu Kecmanovic.
Din cele 20 de titluri de Grand Slam cucerite în carieră, Novak Djokovic a câștigat 6 la Wimbledon, în 2011, 2014, 2015, 2018, 2019 și 2021. Sârbul e campion en-titre la All England Club, după ce anul trecut l-a învins în marea finală pe Matteo Berrettini în 4 seturi.
Turneul de la Wimbledon, al treilea Grand Slam al anului, este programat în perioada 27 iunie - 10 iulie și va fi transmis în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
Wimbledon 2022 - 1 iulie, transmisiuni Eurosport 1&2
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo