Wimbledon 2022 s-a încheiat weekend-ul trecut, cu victoriile Elenei Rybakina și a lui Novak Djokovic, pe tablourile de simplu.
A fost un turneu plin de momente spectaculoase, de la revenirea pe teren a Serenei Williams, după un an de pauză, până la calificarea în premieră într-o finală de Grand Slam a Elenei Rybakina, a lui Ons Jabeur și a lui Nick Kyrgios.
Am fost protagoniștii mai multor meciuri legendare, cum ar fi sferturile de finală dintre Taylor Fritz și Rafael Nadal (6-3, 5-7, 6-3, 5-7, 6-7 (4)) sau Novak Djokovic și Jannik Sinner (5-7, 2-6, 6-3, 6-2, 6-2) și duelul din turul 2 dintre Kirsten Flipkens și Simona Halep (5-7, 4-6), la capătul căruia belgianca și-a încheiat cariera în tenis.
National Bank Open
Simona Halep a aflat când va debuta la Toronto! Anunțul făcut de organizatorii Rogers Cup
ACUM 21 ORE
Astăzi, experții Eurosport au analizat întreaga competiție de la All England Club și și-au ales momentele favorite. Mats Wilander, Barbara Schett și Alex Corretja au vorbit despre jucătorii care i-au impresionat cel mai mult pe parcursul turneului londonez, amintind de performanțele realizate de către unii dintre sportivi.

MATS WILANDER: "JABEUR TRANSCENDE TENISUL"

"Trebuie să spun Ons Jabeur. Din păcate, nu a câștigat, a fost o finală bună, în care a pierdut în trei seturi cu Rybakina. Dar ea transcende tenisul din Africa de Nord, Tunisia, continentul african, în general, pentru că este un personaj atât de simpatic.
Ea joacă un tenis grozav, are mâini foarte bune și este o marcă diferită de tenis feminin și de tenis în general.
Acestea sunt tipurile de personalități și de jucători de care avem nevoie pentru a ne dezvolta jocul și pentru a-l împinge în toate colțurile planetei noastre", a spus Mats Wilander.

Wimbledon 2022 | Top 5 lovituri ale finalei feminine de simplu dintre Elena Rybakina și Ons Jabeur

Citește și:

BARBARA SCHETT: "A FOST MINUNAT SĂ O VĂD PE SERENA ÎNAPOI"

"Este întotdeauna foarte special să fii aici, la Wimbledon. Sunt atât de multe momente importante pe parcursul celor două săptămâni, dar dacă aș alege unul, aș spune că a fost minunat să o văd pe Serena Williams înapoi.
Ea a anunțat cu aproximativ o săptămână și jumătate înainte de turneu că va juca. Nu a mai jucat de un an întreg, s-a accidentat aici anul trecut și nimeni nu știa că de fapt se antrenează și se va întoarce.
Chiar dacă a pierdut în primul tur, a fost grozav să o văd. Cine știe dacă se va mai întoarce aici la Wimbledon? Ea spune că vrea să participe la turneul american. Este o campioană și o sursă uriașă de inspirație pentru joc.
A fost minunat să o văd înapoi și cred că a făcut o treabă grozavă, având în vedere că nu a mai jucat un an întreg", a punctat Barbara Schett.

Serena Williams, eliminată de la Wimbledon, după cel mai lung meci al turneului feminin

ALEX CORRETJA: "DJOKOVIC NE-A ARĂTAT CUM SĂ FACEM FAȚĂ PRESIUNII"

"Îmi plac numerele, iar să obții 7 titluri la Wimbledon, dintre care patru consecutive, 21 de Grand Slam-uri în total, acest lucru mă face să merg cu Novak.
Îmi place și povestea Elenei Rybakina pentru că este uimitor felul în care a tratat totul, dar este foarte tânără, așa că nu știe exact ce înseamnă presiunea.
Dar Novak, după ce nu a putut juca la Melbourne, după ce a pierdut în fața lui Rafa Nadal la Paris, a fost cu două turnee de Grand Slam în spatele lui și a trebuit să facă față acestei presiuni.
Pentru a câștiga turneul împotriva lui Kyrgios, a demonstrat că este un jucător foarte periculos într-o finală și, pentru că a fost capabil să câștige în patru seturi, cred că a făcut un efort foarte, foarte mare. Așa că îl voi alege pe Novak", a adăugat Alex Corretja.

Djokovic, magistral în finala cu Nick Kyrgios la Wimbledon! Sârbul a cucerit titlul major cu nr. 21

Următorul turneu de Grand Slam al anului, ultimul din 2022, este US Open, care va avea loc în perioada 29 august - 11 septembrie și care va fi transmis în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
US Open
Medvedev a vorbit despre interzicerea lui Djokovic la US Open! Opinia sugestivă a liderului mondial
ACUM O ZI
National Bank Open
Americanii nu-i dau prea multe șanse Simonei Halep la Toronto! Predicțiile specialiștilor
IERI LA 07:04