Articol scris de Răzvan Rădulescu
John Isner a fost eliminat în turul al treilea la Wimbledon 2022, însă jucătorul din Statele Unite a doborât recordul tuturor timpurilor pentru așii serviți în tenis. Tenismenul care are o înălțime de 208 cm a trecut în primul tur de francezul, Enzo Couacaud (206 ATP), iar în turul al doilea a trecut de favoritul gazdelor de la All England Club, Andy Murray (52 ATP) scor, 4-6,6-7(4-7), 7-6(7-3), 4-6.
Isner a avut nevoie doar de cinci ași
Tenis
"Nebunie totală!" Novak Djokovic, susținut în circuitul ATP în vederea participării la US Open
03/08/2022 LA 12:54
La începutul meciului cu tânărul jucător italian, John Isner a avut nevoie de cinci ași pentru a doborî recordul deținut până acum de Ivo Karlovic, jucător care nu a mai evoluat într-un meci oficial de tenis din octombrie 2021.
În vârstă de 37 de ani, Isner a avut nevoie de doar două game-uri de serviciu pentru a deveni tenismenul care servește cei mai mulți ași din istoria tenisului. Până la finalul meciului, Isner avea să ajungă la 24 de ași, însă jucătorul american a părăsit competiția de la All England Club în fața sportivului de 20 de ani, Jannik Sinner. În runda precedentă, Isner a servit de 36 de ori direct câștigător în meciul cu Andy Murray.

Isner - Murray - Wimbledon Rezumat

"Este foarte tare. Este ceva de care sunt foarte mândru”, a declarat Isner.
"Voi fi liderul tuturor timpurilor. Voi continua să joc, să adaug la totalul meu... Nu știu dacă (n.r. recordul) se va doborî. Aș putea să stau acolo mult timp”, a încheiat uriașul american.
Un alt record deținut de John Isner
Isner a pierdut primul set al meciului cu Sinner cu scorul de 6-4, iar în actul secund Isner a servit nu mai puțin de 24 de ași. Nu au fost de ajuns, Isner pierzând setul în tie-break.

Wimbledon 2022 : Rezumatul meciului câștigat de Jannik Sinner în fața lui John Isner

Pe lângă recordul doborât, John Isner deține primul loc și la capitolul, cel mai rapid serviciu înregistrat vreodată. Cel mai puternic serviciu din turul al treilea cu Sinner a fost de 130 mph, cu aproximativ 27 mph mai puțin față de serviciul din primul tur al Cupei Davis 2016.
Gigantul american este recunoscut în circuit pentru serviciul puternic pe care îl are. După o carieră profesionistă de 15 ani, John Isner a înregistrat mai multe recorduri printre care cel mai mare număr de ași într-un singur turneu, 214 la Wimbledon 2018. De asemenea, Isner a încheiat șapte sezoane cu peste 1000 de ași în turneele ATP.
Plava Laguna Croatia Open Umag
Carlos Alcaraz, bulversat după finala pierdută cu Jannik Sinner: "Atunci nu am mai știut ce să fac!"
02/08/2022 LA 14:18
Tenis
Sinner l-a cucerit total pe Darren Cahill! Cu ce fost elev l-a comparat australianul pe italian
01/08/2022 LA 13:38