Novak Djokovic, liderul mondial din ATP, s-a impus ieri în marea finală de la Wimbledon în fața lui Matteo Berrettini cu scorul de (4) 6-7, 6-4, 6-4, 6-3, la capătul unui meci incredibil care s-a întins pe durata a trei ore și 27 de minute de joc. Novak Djokovic a cucerit astfel titlul major cu numărul 20, aflându-se acum la egalitate cu Roger Federer și Rafael Nadal.
În drumul său spre marele trofeu, Novak Djokovic a trecut de Jack Draper, Kevin Anderson, Denis Kudla, Cristian Garin, Marotn Fucsovics, Denis Shapovalov și Matteo Berrettini, cedând doar două seturi, în primul tur și în finală. Goran Ivanisevic este convins că Nole va fi desemnat de tot mai multă lume cel mai bun tenismen din istorie.

Pariul lui Goran Ivanisevic pentru Novak Djokovic după titlul de la Wimbledon 2021

Roland-Garros
French Open 2022: informații, premii și favoriți
IERI LA 20:44
Dacă Novak Djokovic va câștiga US Open în luna septembrie, el va deveni primul tenismen de la Rod Laver în 1969 care obține Calendar Grand Slam, și doar al treilea din istorie care obține această performanță incredibilă. Goran Ivanisevic este deja convins că Djokovic va rămâne cunoscut în istorie drept cel mai bun din toate timpurile.
"Pentru mine, dezbaterea s-a încheiat deja. Scrie istorie cu fiecare ocazie pe care o are. Va reuși să câștige și la US Open, chiar cred că e capabil să se impună și acolo, cred că le poate câștiga pe toate patru în acest sezon. Atunci chiar cred că nu mai e loc de discuții. Pentru mine s-a terminat demult discuția, e vorba de cine-ți place mai mult. 60 de Grand Slam-uri au împărțit acești trei titani, totul devine chestiune de gust.
E ireal, pentru mine Djokovic a fost cel mai bun încă dinainte să fiu membru al acestei echipe. E singurul care poate să câștige toate cele patru titluri de Grand Slam într-un an. Dacă se impune și la US Open, atunci chiar e gata. Vrea să câștige mai mult și cred că va reuși. E cel mai mare din istorie!", a spus Ivanisevic la conferința de presă.
Fiecare turneu ATP Masters 1000 și toate cele patru turnee de Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.
Tenis
Clasamentul turneelor mari câștigate în ATP, actualizat. Diferența dintre Djokovic, Nadal și Federer
16/05/2022 LA 16:51
Tenis
Novak Djokovic le-a răspuns rușilor care l-au rugat să boicoteze Wimbledon-ul! Mesajul lui Nole
16/05/2022 LA 16:11