Novak Djokovic, liderul mondial din ATP, s-a impus în marea finală de la Wimbledon în fața lui Matteo Berrettini cu scorul de (4) 6-7, 6-4, 6-4, 6-3, la capătul unui meci incredibil care s-a întins pe durata a trei ore și 27 de minute de joc. Novak Djokovic cucerește astfel titlul major cu numărul 20, aflându-se acum la egalitate cu Roger Federer și Rafael Nadal.
În primul set, Novak Djokovic a părut în control total, mai ales pe fondul greșelilor neforțate numeroase comise de Matteo Berrettini. Până la urmă, italianul a revenit fantastic în set și s-a impus cu scorul de 7-6 (4), după o oră și 12 minute de joc.
Tenis
Novak Djokovic nu poate participa nevaccinat la Australian Open! Mesaj fără echivoc din Melbourne
20/10/2021 LA 09:50
În manșa secundă, liderul mondial din ATP s-a distanțat iar în set, obținând un dublu break. Deși a condus cu 5-2, Matteo Berrettini a revenit din nou și a amenințat serios serviciile sârbului. Până la urmă, Nole a câștigat setul secund cu 6-4, după 43 de minute de joc.

Wimbledon 2021 | Novak Djokovic e marele campion de la All England Club.

În setul al treilea, Novak Djokovic a obținut din nou un break în debutul manșei, break care s-a dovedit a fi decisiv în câștigarea setului, chiar dacă Matteo Berrettini a pus presiune în mod constant pe serviciile sârbului. La retur, doar câteva puncte au făcut diferența în favoarea lui Nole.
În setul al patrulea, Novak Djokovic a obținut un break extrem de valoros la scorul de 3-3. Sârbul a rezistat incredibil de bine sub presiune și l-a pus pe Matteo Berrettini în dificultate în mod constant. Novak Djokovic a mai câștigat titlul la Wimbledon în 2011, 2014, 2015, 2018, 2019, iar acum în 2021, reușind performanța de a se impune aici de trei ori la rând.
În drumul său spre marele trofeu, Novak Djokovic a trecut de Jack Draper, Kevin Anderson, Denis Kudla, Cristian Garin, Marotn Fucsovics, Denis Shapovalov și Matteo Berrettini, cedând doar două seturi, în primul tur și în finală.
Orice lovitură de la Wimbledon de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Tenis
Simona Halep și-a aflat adversara din optimi, de la Moscova
20/10/2021 LA 05:13
Tenis
Australienii nu fac nicio excepție! Participarea lui Djokovic la Australian Open, în mare pericol
19/10/2021 LA 11:34