Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

#ReveniriDeLegendă Novak Djokovic câștigă al 20-lea titlu major al carierei la Wimbledon 2021! Victorie cu Berrettini

Irina Aldea

Actualizat 11/07/2021 la 19:42 GMT+3

Wimbledon 2021 | Novak Djokovic cucerește titlul la Wimbledon, al șaselea aici și al 20-lea la general. Sârbul l-a învins în finală pe Matteo Berrettini.

Novak Djokovic e la sua forza mentale, Wimbledon 2021

Credit imagine: Getty Images

Novak Djokovic, liderul mondial din ATP, s-a impus în marea finală de la Wimbledon în fața lui Matteo Berrettini cu scorul de (4) 6-7, 6-4, 6-4, 6-3, la capătul unui meci incredibil care s-a întins pe durata a trei ore și 27 de minute de joc. Novak Djokovic cucerește astfel titlul major cu numărul 20, aflându-se acum la egalitate cu Roger Federer și Rafael Nadal.
În primul set, Novak Djokovic a părut în control total, mai ales pe fondul greșelilor neforțate numeroase comise de Matteo Berrettini. Până la urmă, italianul a revenit fantastic în set și s-a impus cu scorul de 7-6 (4), după o oră și 12 minute de joc.
În manșa secundă, liderul mondial din ATP s-a distanțat iar în set, obținând un dublu break. Deși a condus cu 5-2, Matteo Berrettini a revenit din nou și a amenințat serios serviciile sârbului. Până la urmă, Nole a câștigat setul secund cu 6-4, după 43 de minute de joc.

Wimbledon 2021 | Novak Djokovic e marele campion de la All England Club.

În setul al treilea, Novak Djokovic a obținut din nou un break în debutul manșei, break care s-a dovedit a fi decisiv în câștigarea setului, chiar dacă Matteo Berrettini a pus presiune în mod constant pe serviciile sârbului. La retur, doar câteva puncte au făcut diferența în favoarea lui Nole.
În setul al patrulea, Novak Djokovic a obținut un break extrem de valoros la scorul de 3-3. Sârbul a rezistat incredibil de bine sub presiune și l-a pus pe Matteo Berrettini în dificultate în mod constant. Novak Djokovic a mai câștigat titlul la Wimbledon în 2011, 2014, 2015, 2018, 2019, iar acum în 2021, reușind performanța de a se impune aici de trei ori la rând.
În drumul său spre marele trofeu, Novak Djokovic a trecut de Jack Draper, Kevin Anderson, Denis Kudla, Cristian Garin, Marotn Fucsovics, Denis Shapovalov și Matteo Berrettini, cedând doar două seturi, în primul tur și în finală.
Orice lovitură de la Wimbledon de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo