Matteo Berrettini, al șaptelea favorit de pe tabloul principal de simplu masculin, s-a calificat în premieră în sferturile de finală la Wimbledon după ce a trecut de sportivul din Belarus, Ilya Ivashka, ocupant al locului 79 ATP, cu scorul de 6-4, 6-3, 6-1, la capătul unui meci de o oră și 49 de minute de joc.
Italianul nu a întâmpinat nicio problemă în meciul din sferturile de finală, fiind mereu în control total. Mai mult, Berrettini și-a cedat o singură dată serviciul în meci, în setul al doilea, însă returul năpraznic al sportivului de pe locul 9 ATP a făcut imediat diferența și a înclinat balanța în favoarea sa.
BNP Paribas Open
Matteo Berrettini, în optimi la Indian Wells! Italianul s-a impus în două seturi contra lui Harris
15/03/2022 LA 20:40

Wimbledon 2021 | Matteo Berrettini, pentru prima dată în sferturi la All England Club

În continuare, pentru un loc în semifinale la Wimbledon 2021, Matteo Berrettini se va duela cu învingătorul meciului dintre Alexander Zverev și Felix Auger-Aliassime. Pe aceeași parte de tablou cu italianul se mai află Roger Federer, Lorenzo Sonego, Hubert Hurkacz și Daniil Medvedev.
Berrettini a devenit al 5-lea italian din istorie care ajunge în sferturi la Wimbledon. Prezenţa lui şi a lui Sonego în optimi a reprezentat deja un record pentru Italia. A fost doar pentru a treia oară în istorie când doi italieni ajung în optimi la All England Club (după Giovanni Cucelli și Rolando del Bello - în 1949 și Nicola Pietrangeli și Giuseppe Merlo - în 1955).
Orice lovitură de la Wimbledon de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Australian Open
Toni Nadal, surprins de faptul că Rafa a ajuns până în semifinalele Australian Open
27/01/2022 LA 16:26
Australian Open
"Nu va fi un nou Big-3!" Mats Wilander, despre cine va domina tenisul masculin în următorii ani
23/01/2022 LA 10:42