Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

#LIVE BLOG Wimbledon 2021 | Grand Slamul de pe iarba londoneză continuă marți la Eurosport

Cristian Mihală

Actualizat 05/07/2021 la 23:31 GMT+3

Meciurile din turul al patrulea la cel de-al treilea turneu de Grand Slam al anului, Wimbledon, au fost și azi în direct pe Eurosport și Eurosport Player. Competiția continuă marți.

Daniil Medvedev bejubelt seinen Sieg gegen Marin Cilic

Credit imagine: Getty Images

UPDATE / Federer merge în sferturi la Wimbledon duopă 3-0 cu italianul Sonego.
UPDATE / Federer câștigă și setul 2 (6-4) și se îndreaptă către o victorie în 3 seturi.
UPDATE / Meci memorabil între Zverev și Auger-Aliassime și canadianul merge în sferturi după ce se impune în decisiv.
UPDATE / Federer câștigă primul set în fața italianului Sonego, scor 7-5.
UPDATE / Angelique Kerber, a 25-a favorită de pe tabloul de simplu feminin, s-a calificat în sferturile de finală la Wimbledon 2021 după ce a trecut de favorita numărul 20, Cooc Gauff, cu scorul de 6-4, 6-4, la capătul unui meci cu tenis de foarte bună calitate care a durat o oră și 18 minute de joc.
UPDATE / Karolina Muchova revine în sferturile de finală la Wimbledon după ce trece de Paula Badosa, scor 7-6 (6), 6-4, după o oră și 35 de minute de joc. Cehoaica se va duela în continuare cu învingătoarea meciului dintre Coco Gauff și Angelique Kerber.
UPDATE / Marton Fucsovics a reușit o victorie memorabilă în optimile Wimbledon 2021. Sportivul, care ocupă locul 48 ATP, s-a impus în 5 seturi în fața lui Andrey Rublev, scor 6-3, 4-6, 4-6, 6-0, 6-3. Sportivul în vârstă de 29 de ani a ajuns astfel în premieră în faza sferturilor de finală la un turneu major.
UPDATE / Novak Djokovic, campionul en-titre la Wimbledon, s-a calificat în cel de-al 12-lea sfert de finală aici după ce a trecut de Cristian Garin (20 ATP) cu scorul de 6-2, 6-4, 6-2, la capătul unui meci care a durat o oră și 51 de minute de joc. Pentru Nole, aceasta este cea de-a 76-a victorie la Wimbledon.
UPDATE / Ashleigh Barty, principala favorită de pe tabloul de simplu feminin la Wimbledon, s-a calificat în premieră în sferturile de finală ale turneului major desfășurat pe iarbă, după ce a trecut de Barbora Krejcikova, campioana de anul acesta de la Roland Garros, cu scorul de 7-5, 6-3, după o oră și 37 de minute de joc.
UPDATE / Aryna Sabalenka, al doilea cap de serie la Wimbledon, s-a calificat pentru prima dată în sferturile de finală după ce a trecut de favorita numărul 18, Elena Rybakina, cu scorul de 6-3, 4-6, 6-3, la capătul unui meci foarte disputat care a durat o oră și 51 de minute de joc.
UPDATE / Matteo Berrettini, al șaptelea favorit de pe tabloul principal de simplu masculin, s-a calificat în premieră în sferturile de finală la Wimbledon după ce a trecut de sportivul din Belarus, Ilya Ivashka, ocupant al locului 79 ATP, cu scorul de 6-4, 6-3, 6-1, la capătul unui meci de o oră și 49 de minute de joc.
UPDATE / Ons Jabeur, favorita numărul 21, s-a calificat în sferturile de finală la Wimbledon 2021 după ce a eliminat-o pe favorita numărul 7, Iga Swiatek, revenind fabulos de la 0-1 la seturi. Sportiva din Tunisia s-a impus la capătul unui meci care a durat o oră și 42 de minute de joc cu scorul de 5-7, 6-1, 6-1.
Știre inițială
După o primă săptămână cu destule surprize, mai ales la feminin, ziua a 7-a ne propune o serie de dispute interesante. Federer și Djokovic, marii rivali de pe tabloul masculin, vor încerca să petreacă puțin timp pe teren, în timp ce la feminin avem cel puțin două dispute care ies în evidență: duelul dintre liderul mondial, Ash Barty, și câștigătoarea de la Roland Garros, Barbora Strejcikova și confuntarea dintre noua stea a tenisului mondial, Emma Răducanu și Ajla Tomljanovic.

Djokovic

LIVE BLOG | Wimbledon 2021: Novak Djokovic - Cristian Garin

Novak Djokovic e gata de Marele Șlem, după peste jumătate de secol în care nimeni nu a reușit să câștige toate Grand Slamurile într-un an calendaristic (Rod Laver a fost ultimul, în 1967).
Nole are o misiune ușoară, pe hârtie, urmând a juca luni, de la ora 15:30, în fața unui specialist pe zgură, Cristian Garin. Fost număr 18 ATP, chilianul se află la cea mai bună performanță la Wimbledon, dar e greu de crezut că îi poate ține piept lui Nole, care își păstrează forma aproape perfectă.
Trebuie spus că prezența sud-americanului în a doua săptămână la All England Club e conjuncturală, el beneficiind de un sfert de tablou cu surprize. Ca atare, în față i-au ieșit până acum doar adversari modești, fără un CV deosebit: Zapata Miralles, Polmans și P. Martinez. Garin nu a reușit să se impună în minimum de seturi până acum la Wimbledon, în primul tur revenind de la 1-2 la seturi.
Djokovic și Garin s-au întâlnit până în prezent de două ori, o dată chiar pe iarbă. De fiecare dată s-a impus sârbul, care nu a cedat niciodată mai mult de 4 gameuri în duelurile cu adversarul de luni.
Federer

#LIVE BLOG Wimbledon 2021: Roger Federer - Lorenzo Sonego

Federer vede în Wimbledon 2021 ultima sa șansă de a mai câștiga un Grand Slam, dar misiunea pare imposibilă. Medvedev, Berrettini și Zverev sunt pe jumătatea lui, însă pentru duelul din optimi, cel puțin, maestrul elvețian încă pleacă din postura de mare favorit.
După un prim tur greu, în care a beneficiat de abandonul lui Mannarino, în decisiv, "FedEX" a evoluat din ce în ce mai bine. Gasquet e un adversar ce poate surprinde, dar elvețianul nu a avut emoții cu el. Lipsit de un meci tensionat a fost și în turul 3, când Norrie, un adversar în mare formă, a reușit să câștige doar un set. Aceste victorii i-au adus încredere lui Roger, care a devenit mai sigur că poate să ajungă departe în turneu.
"Simt că mi-am găsit ritmul. Uneori, greșesc, uneori sunt prea pasiv, dar încerc să pun piciorul înainte, să intru în teren și să închid punctul. Am avut atitudinea corectă, lucrurile s-au îmbunătățit considerabil în ultima lună", a spus Swiss Maestro după victoria cu Norrie.
Ca și Garin, adversarul lui Nole, nici Sonego nu a avut adversari redutabili până în optimi, întâlnindu-i pe Sousa, Galan Riveros și Duckworth.
Trebuie spus, totuși, că Sonego și Berrettini au scris o pagină de istorie pentru Italia, la Wimbledon 2021. E doar pentru a treia oară în istorie când doi italieni ajung în optimi la All England Club (după Giovanni Cucelli și Rolando del Bello - în 1949 și Nicola Pietrangeli și Giuseppe Merlo - în 1955).
Federer și Sonego s-au întâlnit până acum o singură dată, elvețianul impunându-se categoric, la Roland Garros 2019: 6-2, 6-4, 6-4. Confruntarea dintre cei doi va avea loc luni, în jurul orei 21:00, pe Eurosport 1.
Barty

#LIVE BLOG Wimbledon 2021: Ashleigh Barty - Barbora Krejcikova

Blockbusterul zilei la feminin le aduce față în față pe liderul WTA, Ashleigh Barty și Barbora Krejcikova, câștigătoarea de la Roland Garros. Disputa dintre ele va începe după terminarea partidei Fucsovics - Rublev, pe Eurosport 2.
Cehoaica este cea mai în formă jucătoare din circuit, câștigând 15 partide la rând. Înainte de a se impune la Roland Garros, Krejcikova ridicase trofeul și la Strasbourg, după o finală cu Sorana Cîrstea. Nu a avut vreun meci oficial la simplu pe iarbă, înainte de Wimbledon, dar încrederea avută i-a permis să gestioneze perfect partidele de până acum.
De partea cealaltă, Barty și-a egalat cea mai bună performanță a carierei la Wimbledon, prin calificarea în optimi. Australianca are în continuare evoluții inconstante, dovadă în acest sens partida din turul întâi, contra ibericei Carla Suarez Navarro. Totuși, într-o zi bună, învingătoarea de la Roland Garros 2019 poate să învingă pe oricine, pe orice suprafață.
Meciurile de luni, de la Wimbledon
ATP
  • Berrettini - Ivashka
  • Khachanov - Korda
  • Fucsovics - Rublev
  • Shapovalov - Bautista Agut
  • Djokovic - Garin
  • Auger-Aliassime - Zverev
  • Hurkacz - Medvedev
  • Federer - Sonego
WTA
  • Rybakina - Sabalenka
  • Swiatek - Jabeur
  • Barty - Krejcikova
  • Keys - Golubic
  • Ka.Pliskova - Samsonova
  • Badosa - Muchova
  • Gauff - Kerber
  • Emma Răducanu - Tomljanovic
Orice lovitură de la Wimbledon de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo