"Dieta câștigătoare. Cum m-a ajutat regimul alimentar fără gluten să ajung numărul 1 în ATP" – Asta scrie pe coperta cărții lui Novak Djokovic, un campion desăvârșit care este convins că alimentația stă la baza performanțelor sale din tenis. Nole și-a schimbat demult dieta, iar la Wimbledon 2021, jurnaliștii din Serbia l-au întrebat ce mănâncă înaintea partidelor.
Novak Djokovic joacă azi în cel de-al 50-lea sfert de finală la turneele de Grand Slam. Adversarul său este Marton Fucsovics, care se află în premieră între ultimii opt jucători rămași în competiție la turneele majore. Djokovic, ca întotdeauna, își începe ziua cu o masă sănătoasă: "Alimentele mele preferate la micul dejun sunt fructele. Consum de asemenea și piureuri verzi. Nu mi-aș putea începe ziua fără ele".

Novak Djokovic a dezvăluit ce mănâncă înaintea meciurilor la Wimbledon

Tenis
Teng Biao, un cunoscut disident chinez, anunț îngrijorător despre Peng Shuai, la CNN
ACUM 12 ORE
Jurnaliștii sârbi transmis că este interesant cât de puțin mănâncă Nole în timpul meciurilor. Pe durata unor dueluri foarte dure, solicitante, uneori Djokovic "apelează" la curmale și uneori la banane, însă spune că se concentrează mai mult pe psihic și emoții, decât pe ce trebuie să consume.
"Tenisul este un sport diferit față de celelalte, deoarece nu are aceleași cerințe fizice. La tenis, un meci poate dura și cinci ore. În timpul meciurilor mânânc mai ales curmale, uneori și banane. Cel mai mult mă hidratez, beau apă și două băuturi energizante diferite și atât. Cred mai mult în psihic, în gestionarea emoțiilor.
Se spune că atunci când ți-e frică, ai crampe la stomac și nu poți mânca. Frica, nervii și motivația îți fac stomacul să se agite. Nu ai cum să te gândești că dacă mănânci atunci ceva vei avea energie, poți doar să te gândești că ai mâncat ce a trebuit cu o zi înainte și ai făcut totul ca la carte. În plus, ține totul și de adrenalină. Maratoniștii aleargă timp de 10 ore și nu mănâncă nimic. Cineva s-ar putea întreba cum e posibil, dar este, se poate", a spus Nole la Londra.
Orice lovitură de la Wimbledon de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Australian Open
Novak Djokovic, dat de gol? Fost tenismen legendar al Australiei: "Decizia lui mi se pare clară!"
IERI LA 15:27
Tenis
A luat Djokovic decizia finală privind participarea la Australian Open 2022? Anunț de ultimă oră
IERI LA 09:04