"Dieta câștigătoare. Cum m-a ajutat regimul alimentar fără gluten să ajung numărul 1 în ATP" – Asta scrie pe coperta cărții lui Novak Djokovic, un campion desăvârșit care este convins că alimentația stă la baza performanțelor sale din tenis. Nole și-a schimbat demult dieta, iar la Wimbledon 2021, jurnaliștii din Serbia l-au întrebat ce mănâncă înaintea partidelor.
Novak Djokovic joacă azi în cel de-al 50-lea sfert de finală la turneele de Grand Slam. Adversarul său este Marton Fucsovics, care se află în premieră între ultimii opt jucători rămași în competiție la turneele majore. Djokovic, ca întotdeauna, își începe ziua cu o masă sănătoasă: "Alimentele mele preferate la micul dejun sunt fructele. Consum de asemenea și piureuri verzi. Nu mi-aș putea începe ziua fără ele".

Novak Djokovic a dezvăluit ce mănâncă înaintea meciurilor la Wimbledon

Tenis
Un tenismen din noua generație i-a pus gând rău lui Novak Djokovic! "El e jucătorul de bătut"
IERI LA 20:55
Jurnaliștii sârbi transmis că este interesant cât de puțin mănâncă Nole în timpul meciurilor. Pe durata unor dueluri foarte dure, solicitante, uneori Djokovic "apelează" la curmale și uneori la banane, însă spune că se concentrează mai mult pe psihic și emoții, decât pe ce trebuie să consume.
"Tenisul este un sport diferit față de celelalte, deoarece nu are aceleași cerințe fizice. La tenis, un meci poate dura și cinci ore. În timpul meciurilor mânânc mai ales curmale, uneori și banane. Cel mai mult mă hidratez, beau apă și două băuturi energizante diferite și atât. Cred mai mult în psihic, în gestionarea emoțiilor.
Se spune că atunci când ți-e frică, ai crampe la stomac și nu poți mânca. Frica, nervii și motivația îți fac stomacul să se agite. Nu ai cum să te gândești că dacă mănânci atunci ceva vei avea energie, poți doar să te gândești că ai mâncat ce a trebuit cu o zi înainte și ai făcut totul ca la carte. În plus, ține totul și de adrenalină. Maratoniștii aleargă timp de 10 ore și nu mănâncă nimic. Cineva s-ar putea întreba cum e posibil, dar este, se poate", a spus Nole la Londra.
Orice lovitură de la Wimbledon de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Australian Open
Motivul pentru care jucătorii ce excelează la serviciu vor fi avantajați la Australian Open 2023
IERI LA 17:19
Tenis
Novak Djokovic, considerat favorit cert la Australian Open 2023! "E cel mai bun și merită"
06/12/2022 LA 11:43