Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

#LIVEBLOG Wimbledon 2021 | Știm cele două semifinale de anul acesta

Irina Aldea

Actualizat 07/07/2021 la 22:27 GMT+3

Azi sunt programate meciurile din sferturile de finală pe tabloul masculin la cel de-al treilea turneu de Grand Slam al anului, Wimbledon, în direct pe Eurosport și Eurosport Player.

Matteo Berrettini a Wimbledon 2021

Credit imagine: Imago

Cele două semifinale de la Wimbledon:
  • Berrettini - Hurkcacz
  • Djokovic - Shapovalov
UPDATE / Berrettini s-a calificat în semifinala turneului de la Wimbledon, după ce a trecut de Auger Aliassime într-un maraton de peste trei ore. Matteo Berrettini este ultimul semifinalist al competiției de la All England Club. Favoritul numărul șapte la cucerirea trofeului s-a calificat în penultimul act, după ce s-a impus în fața tânărului Auger Aliassime, locul 19 ATP, cu scorul 6-3, 5-7, 7-5, 6-3, într-un meci de trei ore și șapte minute.
UPDATE / Hubert Hurkcacz, favoritul numărul 14 pe tabloul de simplu masculin, s-a calificat în semifinale la Wimbledon 2021 după ce l-a eliminat în mod surprinzător pe Roger Federer în faza sferturilor de finală, scor 6-3, 7-6 (4), 6-0, la capătul unui meci care a durat o oră și 51 de minute de joc.
UPDATE / Denis Shapovalov este cel de-al doilea semifinalist al turneului de la Wimbledon. Canadianul l-a învins în sferturile de finală pe Karen Khachanov, locul 29 ATP, într-un meci de trei ore și 28 minute, încheiat cu scorul 6-4, 3-6, 5-7, 6-1, 6-4.
UPDATE / Campion en-titre la ediția din acest an, Novak Djokovic s-a calificat în semifinalele turneului de la Wimbledon după ce a trecut de Marton Fucsovics, ocupant al locului 48 ATP, cu scorul de 6-2, 6-4, 6-4, la capătul unui meci care a durat două ore și 19 minute de joc. Aceasta este victoria cu numărul 100 a lui Nole pe iarbă și a 10-a calificare în semifinale la Wimbledon.
Novak Djokovic și Marton Fucsovics joacă acum pe Eurosport 2! Khachanov și Shapovalov sunt pe Eurosport Player.
Știre inițială
Ieri au avut loc sferturile de finală de pe tabloul feminin. Miercuri ne vom bucura de sferturile de finală de pe tabloul masculin. În proba de simplu, doar meciurile de la masculin sunt programate în cea de-a noua zi de concurs la Londra. Partidele lui Novak Djokovic și a lui Roger Federer sunt programate pe terenul central, în timp ce Berrettini și Shapovalov vor juca pe terenul numărul 1 la Wimbledon.

#Favoriții Wimbledon 2021 | Novak Djokovic – Marton Fucsovic

Numărul 1 mondial, Novak Djokovic, s-a calificat în sferturile de finală după un meci în care adversarul său din optimi, Cristian Garin (20 ATP), nu i-a pus mari probleme, scor 6-2, 6-4, 6-2. Cu un singur set pierdut pe durata turneului, cel din meciul cu Draper din turul inaugural, campionul ultimelor două ediții pare de neoprit în drumul său către titlul de Grand Slam cu numărul 20. În sferturi, Djokovic îl va întâlni pe Marton Fucsovics (48 ATP).
Wimbledon 2021, ziua a noua
Pentru jucătorul de 29 de ani din Ungaria, 2021 este cel mai bun an al carierei. După ce în primele două turnee de Grand Slam ale anului, Australian Open și Roland Garros, a reușit să ajungă până în optimi, ediția din 2021 de la Wimbledon îl aduce în primul sfert de finală de Grand Slam din carieră. Acesta a trecut în optimi de Andrey Rublev (7 ATP) într-un meci de 5 seturi, scor 6-3, 4-6, 4-6, 6-0, 6-3. Meciul din sferturile de finală dintre Djokovic și Fucsovics va reprezenta a treia întâlnire dintre cei doi, scorul în partidele directe fiind 2-0 în favoarea numărului 1 mondial.

#Favoriții Wimbledon 2021 | Matteo Berrettini – Felix Auger-Aliassime

Matteo Berrettini (9 ATP) continuă parcursul impecabil de pe iarbă din acest sezon. Italianul în vârstă de 25 de ani a reușit să se califice în sferturile de finală de la Wimbledon după ce l-a învins pe Ilya Ivashka (79 ATP), scor 6-4, 6-3, 6-1. Berrettini ajunge din nou în sferturile unui turneu de Grand Slam după ce și luna trecută la Roland Garros a ajuns în această fază a competiției. Pentru un loc în semifinale, Berrettini va trebui să treacă de Felix Auger-Aliassime (19 ATP).
Wimbledon 2021, ziua a noua
Canadianul în vârstă de 20 de ani a avut un meci mult mai greu în optimile de finală, acolo unde l-a întâlnit pe germanul Alexander Zverev (6 ATP). După mai bine de 4 ore, Auger-Aliassime a trecut de Zverev în 5 seturi, scor 6-4, 7-6 (8-6), 3-6, 3-6, 6-4. La fel ca și Berrettini, Aliassime se află în premieră în sferturile de finală ale unui turneu de Grand Slam. Acest sfert de finală îi va aduce față în față pe Berrettini și Aliassime pentru a doua oară, întâlnirea precedentă având loc tot pe iarbă, dar la Stuttgart, atunci când Berrettini s-a impus 6-4, 7-6 (13-11).

#Favoriții Wimbledon 2021 | Roger Federer – Hubert Hurkacz

Câștigător de 8 ori la Wimbledon, Roger Federer (8 ATP) a reușit să se califice în sferturile de la All England Club pentru a 18-a oară în cariera sa. După un prim set echilibrat în fața italianului Lorenzo Sonego (27 ATP), Roger Federer le-a adus fanilor săi aminte de vremurile bune, reușind să închidă meciul după 2 ore și 14 minute, scor 7-5, 6-4, 6-2. În sferturile de finală, Roger Federer îl va întâlni pe polonezul Hubert Hurkacz (18 ATP).
Wimbledon 2021, ziua a noua
Hubert Hurkacz a reușit să se califice în sferturile de finală de la Wimbledon după ce a trecut de numărul 2 mondial, Daniil Medvedev, într-un meci atipic, scor 2-6, 7-6 (7-2), 3-6, 6-3, 6-3. Început luni seară pe terenul cu numărul 2, meciul a fost întrerupt de ploaie în setul al patrulea și s-a reluat marți, pe terenul central, cu acoperișul tras. Astfel, mutarea pe terenul central a fost de bun augur pentru polonez care a reușit să revină de la 1-2 la seturi și să îl învingă pe Medvedev. În ceea ce privește partida din sferturi, Roger Federer are mai bine de 16 ore de odihnă în fața adversarului său. Singura partidă dintre Federer și Hurkacz a avut loc la Indian Wells în 2019, acolo unde Federer s-a impus cu scorul de 6-4, 6-4.
Orice lovitură de la Wimbledon de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo