Hubert Hurkcacz, favoritul numărul 14 pe tabloul de simplu masculin, s-a calificat în semifinale la Wimbledon 2021 după ce l-a eliminat în mod surprinzător pe Roger Federer în faza sferturilor de finală, scor 6-3, 7-6 (4), 6-0, la capătul unui meci care a durat o oră și 51 de minute de joc.
Roger Federer a început meciul cu un nivel al jocului destul de scăzut, iar Hubert Hurkacz a profitat și s-a impus cedând doar trei game-uri. În manșa secundă, Roger Federer s-a distanțat rapid la 3-0, însă din acel moment, Hurkacz a început să-și construiască revenirea. Polonezul a reușit să trimită setul în tiebreak, acolo unde a fost mai inspirat, dar și norocos la unele puncte.
Tenis
Clasamentul turneelor mari câștigate în ATP, actualizat. Diferența dintre Djokovic, Nadal și Federer
16/05/2022 LA 16:51

Wimbledon 2021 | Hubert Hurkacz e în semifinale la Londra

În setul al treilea, echilibrul s-a rupt devreme, încă din game-urile de debut. Hurkacz a obținut apoi dublu break. Elvețianul, la capătul celălalt, a părut pasiv și neputincios. Pentru Hurkacz, aceasta este prima semifinală de Grand Slam a carierei. Pentru un loc în ultimul act la Wimbledon, polonezul îl va întâlni pe câștigătorul dintre Berrettini și Auger-Aliassime.
Pentru a ajunge în prima lui semifinală de turneu major, Hurkacz a trecut de Musetti, Giron, Bublik, Medvedev și Federer, cedând doar două seturi în optimile disputate cu Daniil Medvedev. De partea cealaltă, aceasta este prima înfrângere încasată în minimum de seturi de Roger Federer la Wimbledon din 2002. Atunci, elvețianul ceda în primul tur în fața lui Ancic în trei seturi.
Orice lovitură de la Wimbledon de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Tenis
Carlos Alcaraz - Roger Federer, un duel așteptat! "Ar fi trist dacă nu ar avea șansa să-l înfrunte"
13/05/2022 LA 12:23
Tenis
Interviul viral oferit de Carlos Alcaraz la doar 12 ani! Ce turnee visa atunci să câștige
09/05/2022 LA 10:51