Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

#LIVEBLOG Wimbledon 2021 | Barty - Kerber & Pliskova - Sabalenka sunt semifinalele feminine

Irina Aldea

Actualizat 06/07/2021 la 19:48 GMT+3

Azi au fost programate meciurile din sferturile de finală pe tabloul feminin la cel de-al treilea turneu de Grand Slam al anului, Wimbledon, în direct pe Eurosport și Eurosport Player.

Ashleigh Barty

Credit imagine: Getty Images

UPDATE / Ashleigh Barty, liderul mondial din WTA, s-a calificat în premieră în semifinalele turneului de la Wimbledon 2021 după ce a trecut de compatrioata Alja Tomljanovic, ocupanta locului 75 WTA, cu scorul de 6-1, 6-3, la capătul unui meci care a durat o oră și 8 minute de joc.
Cum arată semifinalele feminine la Wimbledon 2021:
  • Angelique Kerber [25] - Ashleigh Barty [1]
  • Karolina Pliskova [8] - Aryna Sabalenka [2]
UPDATE / Angelique Kerber, a 25-a favorită de pe tabloul de simplu feminin, s-a calificat în semifinale la Wimbledon 2021 după ce a trecut în minimum de seturi de Karolina Muchova, favorita numărul 19, cu scorul de 6-2, 6-3, la capătul unui meci care a durat o oră și 17 minute de joc.
UPDATE / Aryna Sabalenka a trecut în două seturi de Ons Jabeur în sferturile de finală ale turneului de la Wimbledon 2021, scor 4-6, 3-6, la capătul unui meci care a durat o oră și 15 minute.
UPDATE / Karolina Pliskova, a opta favorită de pe tabloul de simplu feminin, s-a calificat în premieră în semifinalele de la Wimbledon, după ce a trecut de Viktorija Golubic, ocupanta locului 66 WTA, cu scorul de 6-2, 6-2, la capătul unui meci care a durat o oră și 22 de minute de joc.
UPDATE / Hubert Hurkacz l-a eliminat de la Wimbledon 2021 pe favoritul nr. 2, Daniil Medvedev, scor 2-6, 7-6 (2), 3-6, 6-3, 6-3, după un meci care a durat 3 ore și 7 minute. În sferturile de finală ale celui de-al treilea Grand Slam al anului, Hurkacz îl va înfrunta pe Roger Federer, care a trecut în 3 seturi de Lorenzo Sonego, scor 7-5, 6-4, 6-2.
UPDATE / A început meciul dintre Karolina Pliskova și Viktorija Golubic, în direct pe Eurosport 2.
Știre inițială
Suntem la începutul săptămânii a doua de concurs la Wimbledon 2021, iar marți ne vom bucura de sferturile de finală de pe tabloul feminin. În proba de simplu, doar meciurile de la feminin sunt programate în cea de-a opta zi de concurs la Londra. Partidele din sferturile de finală masculine sunt programate miercuri la All England Club.

#Favoriții Wimbledon 2021: Aryna Sabalenka – Ons Jabeur

Ons Jabeur (24 WTA) s-a calificat în sferturile de finală de la Wimbledon după ce a produs încă o surpriză pe iarba londoneză. După victoria în fața ibericei Garbine Muguruza din turul al treilea, jucătoarea din Tunisia a reușit să o învingă și pe câștigătoarea din 2020 de la Roland Garros, Iga Swiatek (9 WTA), scor 5-7, 6-1, 6-1.
La fel ca în partida cu jucătoarea din Spania, Jabeur a pierdut cu 7-5 primul set al partidei, dar nu i-a mai lăsat vreo șansă adversarei în seturile 2 și 3. Ajunsă în premieră în sferturile turneului de la Wimbledon, tunisianca în vârstă de 26 de ani o va întâlni pe bielorusa Aryna Sabalenka (4 WTA) pentru un loc în semifinale.
Wimbledon 2021, ziua a opta
Aryna Sabalenka a reușit să se califice în sferturi după ce a învins-o pe Elena Rybakina (20 WTA) în optimi, scor 6-3, 4-6, 6-3. La fel ca adversara ei, câștigătoarea turneului de la Madrid din acest an se află pentru prima oară în carieră în sferturile de finală ale turneului de la Wimbledon. Jabeur și Sabalenka s-au mai întâlnit de două ori în carieră, la Roland Garros și Abu Dhabi, pe zgura pariziană reușind să se impună Jabeur, în timp ce pe hard s-a impus Sabalenka.

#Favoriții Wimbledon 2021: Angelique Kerber – Karolina Muchova

Angelique Kerber, campioana din 2018, s-a calificat în sferturile de finală de la Wimbledon 2021 după ce a trecut în minimum de seturi de Coco Gauff. Până acum, tripla campioană de Grand Slam le-a învins la Londra pe Stojanovic, Sorribes Tormo, Sasnovich și Gauff, urmând ca pentru un loc în semifinale să se lupte cu Karolina Muchova, sfertfinalistă la Wimbledon în 2019 și 2021.
De partea cealaltă, pentru a ajunge în sferturile de finală, Karolina Muchova a fost nevoită să treacă în optimi de Paula Badosa în minimum de seturi, asta după ce în setul inaugural a fost condusă cu 5-2. Cehoaica a trecut anul acesta la Londra de Zhang, Giorgi, Pavlyuchekova și Badosa.
Wimbledon 2021, ziua a opta
Aceasta va fi a treia întâlnire în circuit dintre Angelique Kerber și Karolina Muchova. Până acum, sportiva din Germania a câștigat de fiecare dată, la Miami în 2019 în trei seturi, și la Monterrey în 2019 în minimum de seturi. Totuși, aceasta va fi prima lor întâlnire pe iarbă din circuit.

#Favoriții Wimbledon 2021: Ashleigh Barty – Ajla Tomljanovic

Ashleigh Barty, aflată în premieră în sferturile de finală de la Wimbledon, a trecut în optimile de finală de campioana de anul acesta de la Roland Garros, Barbora Krejcikova. Liderul mondial din WTA a trecut până acum la All England Club de Suarez Navarro, Blinkova, Siniakova și Krejcikova.
Wimbledon 2021, ziua a opta
Acum, sportiva din Australia se va duela pentru un loc în semifinale cu a sa compatrioată, Ajla Tomljanovic. Acesta va fi primul meci direct dintre cele două sportive australiene. Tomljanovic a trecut în optimi de Emma Răducanu, care a fost neovită să abandoneze.
Orice lovitură de la Wimbledon de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo