Ashleigh Barty, liderul mondial din WTA, este noua campioană de la Wimbledon. Australianca s-a impus ieri în finala disputată cu Karolina Pliskova cu scorul de 6-3, (4) 6-7, 6-3 la capătul unui meci care a durat o oră și 58 de minute de joc. Barty este acum dublă campioană de Grand Slam, după ce în 2019 cucerea în premieră un titlu major la Roland Garros.
Karolina Pliskova a trecut în drum ei spre finală de Tamara Zidansek, Donna Vekic, Tereza Martincova, Liudmila Samsonova, Viktorija Golubic și Aryna Sabalenka, cedând un singur set, chair în semifinala disputată cu Sabalenka. Pentru Pliskova, aceasta este a doua finală de Grand Slam pe care o dispută, după US Open 2016.

Wimbledon 2021 | Karolina Pliskova, glumă amară după finala pierdută cu Barty

US Open
Clasamentul pentru Turneul Campioanelor: Emma Răducanu, salt uriaș. Cum arată TOP 10
13/09/2021 LA 09:12
La conferința de presă, Karolina Pliskova a părut ușor descumpănită și a încercat să glumească cu jurnaliștii: "Ca să fiu sinceră, în acest moment am tot felul de sentimente. Bineînțeles, încă îmi doresc să câștig un titlu de Grand Slam. Am urmărit acest obiectiv încă de la începutul carierei mele în tenis.
Nu pot să spun că nu-mi place Wimbledon, dar nu a fost niciodată locul meu preferat. Nu am avut niciodată rezultate notabile aici până acum fiindcă nu mă simțeam confortabil. Atitudinea mea față de turneu s-a schimbat anul acesta. Am avut parte de o atmosferă incredibilă. Amândouă am luptat pentru a câștiga, dar cineva trebuia să și piardă. Acum trebuie să accept asta. Credeți-mă, știu să pierd, sunt grozavă la asta", a spus Pliskova, potrivit Reuters.
Orice lovitură de la Wimbledon de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
US Open
Emma Răducanu, marele pariu al lui Wilander! Ce anticipează Mats că se va întâmpla cu ea în 2 ani
09/09/2021 LA 12:13
US Open
Maria Sakkari, dedicație emoționantă după calificarea în semifinale la US Open. Grecii, în delir
09/09/2021 LA 04:17