Campion en-titre la ediția din acest an, Novak Djokovic s-a calificat în semifinalele turneului de la Wimbledon după ce a trecut de Marton Fucsovics, ocupant al locului 48 ATP, cu scorul de 6-2, 6-4, 6-4, la capătul unui meci care a durat două ore și 19 minute de joc. Aceasta este victoria cu numărul 100 a lui Nole pe iarbă și a 10-a calificare în semifinale la Wimbledon.
Novak Djokovic a început meciul foarte bine și a avut dublu break în manșa inaugurală, însă misiunea sârbului s-a complicat încet încet și a reușit să încheie setul de abia la a șasea minge de set avută. În setul secund, unul mult mai echilibrat decât primul, un singur break a făcut diferența. Nole a reușit să se impună pe serviciul adversarului la scorul de 4-4 și a închis apoi cu ușurință.
Tenis
Clasamentul turneelor mari câștigate în ATP, actualizat. Diferența dintre Djokovic, Nadal și Federer
IERI LA 16:51

Wimbledon 2021 | Novak Djokovic e în semifinale la All England Club

În setul al treilea, Novak Djokovic a obținut break-ul devreme în meci și a putut fi mai relaxat apoi, mutând presiunea pe umerii lui Marton Fucsovics. Acel break obținut la începutul setului s-a dovedit a fi decisiv în economia manșei, dar și a meciului.
Până acum, Novak Djokovic a trecut la Wimbledon de Jack Draper, Kevin Anderson, Denis Kudla, Cristian Garin și Marton Fucsovics, cedând un singur set în meciul din primul tur. În acest moment, marele campion sârb e la două victorii distanță de a-i egala pe marii lui rivali, Federer și Nadal, în clasamentul titlurilor majore câștigate.
Orice lovitură de la Wimbledon de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Tenis
Novak Djokovic le-a răspuns rușilor care l-au rugat să boicoteze Wimbledon-ul! Mesajul lui Nole
IERI LA 16:11
Roland Garros
Mouratoglou a dat verdictul! Care sunt cei 4 favoriți la câștigarea titlului de la Roland Garros
IERI LA 13:43