Campion en-titre la ediția din acest an, Novak Djokovic s-a calificat în semifinalele turneului de la Wimbledon după ce a trecut de Marton Fucsovics, ocupant al locului 48 ATP, cu scorul de 6-2, 6-4, 6-4, la capătul unui meci care a durat două ore și 19 minute de joc. Aceasta este victoria cu numărul 100 a lui Nole pe iarbă și a 10-a calificare în semifinale la Wimbledon.
Novak Djokovic a început meciul foarte bine și a avut dublu break în manșa inaugurală, însă misiunea sârbului s-a complicat încet încet și a reușit să încheie setul de abia la a șasea minge de set avută. În setul secund, unul mult mai echilibrat decât primul, un singur break a făcut diferența. Nole a reușit să se impună pe serviciul adversarului la scorul de 4-4 și a închis apoi cu ușurință.
US Open
De ce nu a reușit Djokovic "Calendar Grand Slam": "Participarea la Jocurile Olimpice, o mare eroare"
IERI LA 15:31

Wimbledon 2021 | Novak Djokovic e în semifinale la All England Club

În setul al treilea, Novak Djokovic a obținut break-ul devreme în meci și a putut fi mai relaxat apoi, mutând presiunea pe umerii lui Marton Fucsovics. Acel break obținut la începutul setului s-a dovedit a fi decisiv în economia manșei, dar și a meciului.
Până acum, Novak Djokovic a trecut la Wimbledon de Jack Draper, Kevin Anderson, Denis Kudla, Cristian Garin și Marton Fucsovics, cedând un singur set în meciul din primul tur. În acest moment, marele campion sârb e la două victorii distanță de a-i egala pe marii lui rivali, Federer și Nadal, în clasamentul titlurilor majore câștigate.
Orice lovitură de la Wimbledon de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Tenis
2021, anul lui Novak Djokovic! Sârbul e doar al 5-lea jucător din istorie care reușește asta
22/09/2021 LA 16:04
Tenis
Nadal: "Trec printr-un proces complicat, dureros, dar am în minte un singur lucru"
22/09/2021 LA 08:58