Articol scris de Alex Masgras
Roger Federer vine la Wimbledon după ce a pierdut în turul 2 al turneului de la Halle împotriva tânărului canadian, Felix Auger-Aliassime. Câștigător a 10 turnee pe iarba din Germania, Federer a spus după meci că nu poate accepta modul în care a jucat în setul al treilea cu Aliassime.
Expertul Eurosport, Mats Wilander, a vorbit despre ipostaza rară în care a apărut Federer, aceea de a arăta că nu este muțumit de el: "Nu sunt sigur când a mai făcut asta. Îmi aduc aminte de un meci cu Gustavo Kuerten la Roland Garros, acolo nu a părut interesat de meci și era mai mult cu gândul la sezonul de iarbă. Sunt sigur că a mai avut astfel de momente în carieră, dar să se arate cu degetul? Cred că e alarmant. Le transmite un mesaj și băieților din circuit. Dacă eu am 21 de ani și tu ai 39 iar atitudinea ta nu e potrivită, fii sigur că o să fiu pe teren 5 ore cu tine dacă e nevoie, chiar dacă te numești Roger Federer", a mai spus câștigătorul a 6 titluri de Grand Slam, Mats Wilander.
Tenis
Clasamentul turneelor mari câștigate în ATP, actualizat. Diferența dintre Djokovic, Nadal și Federer
16/05/2022 LA 16:51

Federer, probabil ultima șansă la un titlu de Grand Slam

Pentru Roger Federer, ajuns la aproape 40 de ani, turneul de la Wimbledon reprezintă, cel mai probabil, ultima șansă reală de a ajunge la titlul de Grand Slam cu numărul 21. Cu 8 titluri pe iarba de la All England Club, Federer nu trebuie subestimat niciodată pe suprafața preferată.
Astfel, participarea elvețianului la ediția din acest an a turneului londonez va atrage toate privirile, pentru că nu știe nimeni cu exactitate cât va mai putea marele campion să joace la acest nivel.
Turneul de la Wimbledon se va desfășura în perioada 28 iunie-11 iulie 2021 și va fi transmis în exclusivitate în România de Eurosport și Eurosport Player.
Tenis
Carlos Alcaraz - Roger Federer, un duel așteptat! "Ar fi trist dacă nu ar avea șansa să-l înfrunte"
13/05/2022 LA 12:23
Tenis
Interviul viral oferit de Carlos Alcaraz la doar 12 ani! Ce turnee visa atunci să câștige
09/05/2022 LA 10:51