Articol scris de Alex Masgras
Matteo Berrettini a încheiat ziua de 11 iulie într-o notă pozitivă, asta după ce a sărbătorit alături de Squadra Azurra câștigarea titlului european. Cu câteva ore înainte, la câțiva kilometri de stadionul Wembley, Matteo Berrettini juca în prima sa finală de Grand Slam a carierei.
Acesta a fost învins de numărul 1 mondial, Novak Djokovic, scor 6-7, 6-4, 6-4. 6-3. În ciuda înfrângerii, Berrettini a ajuns la stadion în repriza a doua și crede că le-a purtat noroc italienilor. "Am suferit mult, poate le-am purtat și puțin noroc. Succesul acesta mai ia din amărăciunea finalei de la Wimbledon", a declarat Berrettini pentru Rai.
US Open
De ce nu a reușit Djokovic "Calendar Grand Slam": "Participarea la Jocurile Olimpice, o mare eroare"
23/09/2021 LA 15:31

Matteo Berrettini a dat uitării înfrângerea din finala Wimbledon

În momentul în care s-a ajuns la loviturile de departajare, Berrettini spune că a avut mai multe emoții decât părinții săi în timpul finalei de la Wimbledon. "În momentul în care s-a ajuns la penalty-uri, cred că eram mai rău decât părinții mei în tribunele de la Wimbledon. A fost o zi foarte aglomerată, dar s-a încheiat în cel mai bun mod posibil.
Nu foarte bine pentru mine, dar sper să mai existe și alte ocazii. Ei au câștigat cu un meci mai mult decât mine. Sper să mă revanșez anul viitor. Să susțin Squadra Azzura și să mă bucur alături de ei a fost exact ce aveam nevoie după ce am stat în bubble la Wimbledon", a mai spus Berrettini.
Tenis
2021, anul lui Novak Djokovic! Sârbul e doar al 5-lea jucător din istorie care reușește asta
22/09/2021 LA 16:04
Tenis
Nadal: "Trec printr-un proces complicat, dureros, dar am în minte un singur lucru"
22/09/2021 LA 08:58