Articol scris de Timeea Franțescu
Denis Shapovalov este cel de-al doilea semifinalist al turneului de la Wimbledon. Canadianul l-a învins în sferturile de finală pe Karen Khachanov, locul 29 ATP, într-un meci de trei ore și 28 minute, încheiat cu scorul 6-4, 3-6, 5-7, 6-1, 6-4.
Australian Open
"Poate Rafa Nadal să câștige titlul la Australian Open 2022?" Mats Wilander nu a stat pe gânduri
ACUM 12 ORE
Partida a început cu un prim set echilibrat, în debutul căruia cei doi jucători reușeau să câștige doar pe propriul serviciu. La 3-3, Khachanov părea că va fi primul care cucerește serviciul adversarului,, însă nu a reușit, irosind patru șanse de break. În game-ul nouă al meciului, Shapovalov a făcut break-ul, avantaj pe care l-a consolidat ulterior cu un game alb pe serviciu, reușind astfel să închidă setul cu 4-6.

Wimbledon 2021 | Denis Shapovalov e în prima semifinală de Grand Slam a carierei

A urmat un set doi dominat clar de rus, care s-a distanțat rapid la 4-0. După ce a obținut break-ul în game-ul cinci și a câștigat pe propriul serviciu în game-ul următor, părea că Shapovalov poate reveni, însă canadianul nu a mai putut câștiga decât un game. Khachanov nu a mai irosit ocaziile importante și a reușit să închidă setul cu 6-3, odată cu prima minge de set obținută.
Partida a continuat cu un set trei echilibrat, în care fiecare jucător și-a câștigat propriul serviciu, aceștia neavând mingi de break până în game-ul nouă, când Shapovalov a ratat două ocazii de a se detașa. În finalul acestui set, Khachanov a fost cel care a rupt seria de game-uri câștigate doar pe serviciu și a închis setul cu un break, la 7-5, după 51 de minute.
Setul patru s-a desfășurat fără probleme pentru canadianul Shapovalov, care a cedat un singur game, ducând astfel meciul în decisiv.
Setul cinci a fost unul extrem de disputat, cei doi jucători revenind la seriile de game-uri câștigate doar pe propriul serviciu. După ce a ratat multe șanse de break în game-ul nouă, Shapovalov a reușit să cucearească serviciul adversarului. Și-a consolidat avantajul și a încheiat partida cu 6-4 în setul decisiv. Shapovalov se califică astfel în semifinala turneului de la All England Club, urmând să joace împotriva liderului mondial Novak Djokovic.
Orice lovitură de la Wimbledon de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Stockholm Open
Tommy Paul l-a învins pe Denis Shapovalov în finala de la Stokholm, cucerind primul său titlu ATP
13/11/2021 LA 20:53
US Open
Denis Shapovalov, OUT în turul 3 la US Open 2021! Canadianul, învins în 3 seturi de Lloyd Harris
05/09/2021 LA 01:43