Novak Djokovic, liderul mondial din ATP, s-a impus duminică în marea finală de la Wimbledon în fața lui Matteo Berrettini cu scorul de (4) 6-7, 6-4, 6-4, 6-3, la capătul unui meci incredibil care s-a întins pe durata a trei ore și 27 de minute de joc. Novak Djokovic a cucerit astfel titlul major cu numărul 20, aflându-se acum la egalitate cu Roger Federer și Rafael Nadal.
În drumul său spre marele trofeu, Novak Djokovic a trecut de Jack Draper, Kevin Anderson, Denis Kudla, Cristian Garin, Marotn Fucsovics, Denis Shapovalov și Matteo Berrettini, cedând doar două seturi, în primul tur și în finală. Novak a dezvăluit la conferința de presă de ce "gustă" iarba de pe terenul central după fiecare titlu cucerit la Wimbledon

Iarba de pe terenul central, din ce în ce mai "delicioasă" pentru Novak Djokovic

Tenis
"E nedrept ca el să fie mereu tipul cel rău!" Becker, despre modul în care Djokovic este tratat
17/09/2021 LA 09:16
Întrebat la Wimbledon de ce "gustă" după fiecare titlu iarba de pe terenul central, Novak Djokovic a oferit un răspuns plin de umor: "Pentru că sunt vegetarian (râde). Glumesc. În copilările visam să câștig Wimbledon și am vrut să fac ceva diferit dacă voi reuși vreodată. La asta mă gândeam în copilărie.
Nu am avut o idee mai originală, așa că am decis să gust iarba de pe terenul central. Mulți mă întreabă ce gust are. Tot ce pot să vă spun că este cea mai bună iarbă din lume (râde)", le-a explicat Nole jurnaliștilor. În orice caz, se pare că sârbul recurge la acest gest pentru a-i purta noroc la următoarea ediție a turneului, pentru a-i da putere să revină în finală și pentru a încerca să cucerească din nou titlul.
Fiecare turneu ATP Masters 1000 și toate cele patru turnee de Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.
Tenis
Wilander surprinde! Cum vrea să se încheie cursa pentru supremație între Federer, Nadal și Djokovic
16/09/2021 LA 12:36
US Open
"Sfârșitul unei ere!" Verdictul lui Woodbridge privind carierele lui Djokovic, Nadal și Federer
16/09/2021 LA 05:16