Novak Djokovic a intrat definitiv în istoria tenisului. Liderul mondial a câștigat finala de la Wimbledon împotriva lui Matteo Berrettini, scor 6-7 (4), 6-4, 6-4, 6-3 și a ajuns la 20 de titluri de Grand Slam cucerite în carieră, egalându-i astfel pe eternii săi rivali, Roger Federer și Rafael Nadal.
Elvețianul a fost printre primii oameni care l-au felicitat pe sârb pentru performanța obținută, iar replica acestuia a venit imediat pe rețelele sociale.
La scurt timp, a venit și rândul lui Rafa Nadal "să-și scoată pălăria" în fața lui Djokovic. Tot prin intermediul rețelelor de socializare, "Matadorul" i-a transmis un mesaj special marelui său rival.
Tenis
Detalii de ultimă oră privind starea de sănătate a lui Rafael Nadal! Când vrea să revină pe teren
IERI LA 06:39
"Felicitări Novak Djokovic pentru această realizare uimitoare. 20 de titluri de Grand Slam sunt uriașe și este uimitor că suntem 3 jucători legați de asta. Bravo și din nou felicitări pentru tine și echipa ta pentru acest lucru!", a scris Nadal pe contul personal de Twitter.

NOVAK DJOKOVIC, OMAGII PENTRU FEDERER ȘI NADAL

Succesul de astăzi va rămâne unul istoric pentru sârb deoarece acesta a ajuns astfel la 20 de titluri majore câștigate în carieră, egalându-i pe eternii săi rivali, Rafael Nadal și Roger Federer.
Reacția lui Djokovic cu privire la această performanță a fost una demnă de un mare campion, sârbul recunoscând că rivalitatea cu ceilalți doi titani l-a ajutat enorm în carieră.
"Înseamnă că niciunul dintre noi 3 nu ne vom opri. Am vorbit despre asta mereu. Le mulțumesc mult lui Rafa Nadal și Roger Federer. Sunt legende ale sportului nostru, și sunt cei mai buni adversari pe care i-am întâlnit în cariera mea. Datorită lor sunt acum unde sunt, a trebuit mereu să îmbunătățesc jocul meu, fizic, mental, tactic. Ultimii 10 ani au fost incredibili. Nu ne vom opri aici.", a declarat Djokovic la interviul acordat la festivitatea de premiere.
Orice lovitură de la Wimbledon de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Tenis
"E nedrept ca el să fie mereu tipul cel rău!" Becker, despre modul în care Djokovic este tratat
17/09/2021 LA 09:16
Tenis
Wilander surprinde! Cum vrea să se încheie cursa pentru supremație între Federer, Nadal și Djokovic
16/09/2021 LA 12:36