Novak Djokovic a intrat definitiv în istoria tenisului. Liderul mondial a câștigat finala de la Wimbledon împotriva lui Matteo Berrettini, scor 6-7 (4), 6-4, 6-4, 6-3 și a ajuns la 20 de titluri de Grand Slam cucerite în carieră, egalându-i astfel pe eternii săi rivali, Roger Federer și Rafael Nadal.
Elvețianul a fost printre primii oameni care l-au felicitat pe sârb pentru performanța obținută, iar replica acestuia a venit imediat pe rețelele sociale.
La scurt timp, a venit și rândul lui Rafa Nadal "să-și scoată pălăria" în fața lui Djokovic. Tot prin intermediul rețelelor de socializare, "Matadorul" i-a transmis un mesaj special marelui său rival.
Australian Open
Australian Open LIVE BLOG | Medvedev, în semifinale, după o partidă ireală cu Auger-Aliassime
ACUM 10 ORE
"Felicitări Novak Djokovic pentru această realizare uimitoare. 20 de titluri de Grand Slam sunt uriașe și este uimitor că suntem 3 jucători legați de asta. Bravo și din nou felicitări pentru tine și echipa ta pentru acest lucru!", a scris Nadal pe contul personal de Twitter.

NOVAK DJOKOVIC, OMAGII PENTRU FEDERER ȘI NADAL

Succesul de astăzi va rămâne unul istoric pentru sârb deoarece acesta a ajuns astfel la 20 de titluri majore câștigate în carieră, egalându-i pe eternii săi rivali, Rafael Nadal și Roger Federer.
Reacția lui Djokovic cu privire la această performanță a fost una demnă de un mare campion, sârbul recunoscând că rivalitatea cu ceilalți doi titani l-a ajutat enorm în carieră.
"Înseamnă că niciunul dintre noi 3 nu ne vom opri. Am vorbit despre asta mereu. Le mulțumesc mult lui Rafa Nadal și Roger Federer. Sunt legende ale sportului nostru, și sunt cei mai buni adversari pe care i-am întâlnit în cariera mea. Datorită lor sunt acum unde sunt, a trebuit mereu să îmbunătățesc jocul meu, fizic, mental, tactic. Ultimii 10 ani au fost incredibili. Nu ne vom opri aici.", a declarat Djokovic la interviul acordat la festivitatea de premiere.
Orice lovitură de la Wimbledon de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Australian Open
Moment istoric în semifinalele Australian Open: de 9 ani nu s-a mai întâmplat așa ceva într-un GS
ACUM 15 ORE
Australian Open
Swiatek, în semifinale la Australian Open. Meciul cu Sorana Cîrstea a ajutat-o enorm
ACUM 18 ORE