Novak Djokovic, liderul mondial din ATP, s-a impus în marea finală de la Wimbledon în fața lui Matteo Berrettini cu scorul de (4) 6-7, 6-4, 6-4, 6-3, la capătul unui meci incredibil care s-a întins pe durata a trei ore și 27 de minute de joc. Novak Djokovic cucerește astfel titlul major cu numărul 20, aflându-se acum la egalitate cu Roger Federer și Rafael Nadal.
În drumul său spre marele trofeu, Novak Djokovic a trecut de Jack Draper, Kevin Anderson, Denis Kudla, Cristian Garin, Marotn Fucsovics, Denis Shapovalov și Matteo Berrettini, cedând doar două seturi, în primul tur și în finală.Novak Djokovic a mai câștigat titlul la Wimbledon în 2011, 2014, 2015, 2018, 2019, iar acum în 2021, reușind performanța de a se impune aici de trei ori la rând.

Wimbledon 2021 | Novak Djokovic, marele campion la All England Club

Tenis
Presezon plin de evenimente în tenis! Unde vor evolua Alcaraz, Swiatek și Djokovic în decembrie
01/12/2022 LA 11:27
Despre finala cu Matteo Berrettini:
A fost mai mult decât o bătălie. Vreau să-l felicit pe Matteo, un turneu fantastic, un meci foarte bun. Știam că e un jucător magnific, știu că e greu acum pentru că a pierdut, dar știu că vor urma vremuri bune pentru el. Azi am simțit forța lui, ca un ciocan italian.
Să câștig la Wimbledon a fost pentru mine dintotdeauna un vis. E un turneu special pentru mine. E o onoare mare și un privilegiu, să fiu aici, să joc pe acest teren. Aici, stând cu voi ținând al șaselea meu trofeu... e incredibil de-a dreptul.
Despre faptul că i-a egalat pe Federer și Nadal:
Înseamnă că niciunul dintre noi 3 nu ne vom opri. Am vorbit despre asta mereu. Le mulțumesc mult lui Rafa Nadal și Roger Federer. Sunt legende ale sportului nostru, și sunt cei mai buni adversari pe care i-am întâlnit în cariera mea. Datorită lor sunt acum unde sunt, a trebuit mereu să îmbunătățesc jocul meu, fizic, mental, tactic. Ultimii 10 ani au fost incredibili. Nu ne vom opri aici.
Despre posibilitatea de a atinge Calendar Golden Slam:
Aș putea fără doar și poate că s-ar putea întâmpla asta. Sunt în formă bună, joc cel mai bun tenis al meu în turneele importante. Haideți să continuăm.
Mesaj pentru echipa, prietenii și familia lui:
Echipei mele, prietenilor mei, familiei mele, vă iubesc și vă mulțumesc pentru că vă sacrificați timpul venind cu mine peste tot și că mă susțineți la tot pasul. Apreciez mult răbdarea pe care o au cu mine.
Despre cine va susține în finala EURO 2020, Anglia – Italia:
Mă puneți într-o situație foarte dificilă. Mă voi bucura de fotbal diseară, atât vă spun.
Orice lovitură de la Wimbledon de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Tenis
Top 5 cele mai tari meciuri din 2022 în ATP! Carlos Alcaraz, omul "partidelor de foc" din circuit
30/11/2022 LA 14:30
Tenis
Djokovic și-a făcut deja planul pentru 2023! La ce turneu își face pregătirea pentru Australian Open
27/11/2022 LA 19:54