Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

#ReveniriDeLegendă Novak Djokovic, prima reacție după ce i-a egalat pe Federer și Nadal: "Nu ne vom opri aici!"

Irina Aldea

Actualizat 11/07/2021 la 20:27 GMT+3

Wimbledon 2021 | Novak Djokovic cucerește titlul la Wimbledon, al șaselea aici și al 20-lea la general. Sârbul l-a învins în finală pe Matteo Berrettini la capătul unui meci incredibil de patru seturi.

20-20-20 : Novak Djokovic a rejoint Roger Federer et Rafael Nadal.

Credit imagine: Eurosport

Novak Djokovic, liderul mondial din ATP, s-a impus în marea finală de la Wimbledon în fața lui Matteo Berrettini cu scorul de (4) 6-7, 6-4, 6-4, 6-3, la capătul unui meci incredibil care s-a întins pe durata a trei ore și 27 de minute de joc. Novak Djokovic cucerește astfel titlul major cu numărul 20, aflându-se acum la egalitate cu Roger Federer și Rafael Nadal.
În drumul său spre marele trofeu, Novak Djokovic a trecut de Jack Draper, Kevin Anderson, Denis Kudla, Cristian Garin, Marotn Fucsovics, Denis Shapovalov și Matteo Berrettini, cedând doar două seturi, în primul tur și în finală.Novak Djokovic a mai câștigat titlul la Wimbledon în 2011, 2014, 2015, 2018, 2019, iar acum în 2021, reușind performanța de a se impune aici de trei ori la rând.

Wimbledon 2021 | Novak Djokovic, marele campion la All England Club

Despre finala cu Matteo Berrettini:
A fost mai mult decât o bătălie. Vreau să-l felicit pe Matteo, un turneu fantastic, un meci foarte bun. Știam că e un jucător magnific, știu că e greu acum pentru că a pierdut, dar știu că vor urma vremuri bune pentru el. Azi am simțit forța lui, ca un ciocan italian.
Să câștig la Wimbledon a fost pentru mine dintotdeauna un vis. E un turneu special pentru mine. E o onoare mare și un privilegiu, să fiu aici, să joc pe acest teren. Aici, stând cu voi ținând al șaselea meu trofeu... e incredibil de-a dreptul.
Despre faptul că i-a egalat pe Federer și Nadal:
Înseamnă că niciunul dintre noi 3 nu ne vom opri. Am vorbit despre asta mereu. Le mulțumesc mult lui Rafa Nadal și Roger Federer. Sunt legende ale sportului nostru, și sunt cei mai buni adversari pe care i-am întâlnit în cariera mea. Datorită lor sunt acum unde sunt, a trebuit mereu să îmbunătățesc jocul meu, fizic, mental, tactic. Ultimii 10 ani au fost incredibili. Nu ne vom opri aici.
Despre posibilitatea de a atinge Calendar Golden Slam:
Aș putea fără doar și poate că s-ar putea întâmpla asta. Sunt în formă bună, joc cel mai bun tenis al meu în turneele importante. Haideți să continuăm.
Mesaj pentru echipa, prietenii și familia lui:
Echipei mele, prietenilor mei, familiei mele, vă iubesc și vă mulțumesc pentru că vă sacrificați timpul venind cu mine peste tot și că mă susțineți la tot pasul. Apreciez mult răbdarea pe care o au cu mine.
Despre cine va susține în finala EURO 2020, Anglia – Italia:
Mă puneți într-o situație foarte dificilă. Mă voi bucura de fotbal diseară, atât vă spun.
Orice lovitură de la Wimbledon de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo