Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Agasată de întrebările despre Rusia, Elena Rybakina a recurs la un "gest extrem"! Ce a făcut la ultima apariție publică

Irina Aldea

Actualizat 14/07/2022 la 14:34 GMT+3

Campioană anul acesta la Wimbledon, Elena Rybakina a fost asaltată cu întrebări despre Rusia. Kazaha a fost exasperată de multitudinea de întrebări despre țara ei de origine, astfel că a recurs la un "gest extrem" și și-a prezentat în public pașaportul și cartea de identitate.

Elena Rybakina

Credit imagine: Getty Images

Elena Rybakina, sportivă născută la Moscova, învins-o pe Ons Jabeur cu scorul de 3-6, 6-2, 6-2, după o oră și 50 de minute de joc și a cucerit titlul la Wimbledon, primul din istoria Kazahstanului. Deși s-a născut În Rusia, Rybakina a primit acceptul să concureze la All England Club, deoarece a început în urmă cu 4 ani să reprezinte Kazahstanul.
picture

Elena Rybakina, victoria carierei la Wimbledon! Kazaha a cucerit titlul după ce a învins-o pe Jabeur

Aflată pe locul 23 WTA, Rybakina a luat decizia de a schimba țara pe care o reprezintă pentru a primi mai multe fonduri și a declarat în repetate rânduri că este fericită să își reprezinte țara de adopție. Totuși, de când a cucerit titlul de la Wimbledon, Rybakina a fost asaltată cu întrebări despre legăturile pe care le are cu Rusia, țară în care s-a născut și a crescut.
CITEȘTE ȘI:

Agasată de întrebările despre Rusia, Elena Rybakina a recurs la un "gest extrem"

Ajunsă în Kazahstan după succesul uimitor de la Wimbledon, Elena Rybakina a susținut o conferință de presă în capitală, la Nur-Sultan. Chiar și în țara de adopție, Rybakina a fost întrebată despre Rusia și despre reacțiile oficialilor ruși la succesul ei. Vizibil agasată de aceste întrebări, Rybakina a confirmat public faptul că este cetățean al Kazahstanului. Ea și-a arătat pașaportul și cartea de identitate.
Elena Rybakina
Astfel, Rybakina a confirmat că nu are cetățenie rusă, deoarece legile din Kazahstan nu prevăd dubla cetățenie. Sportiva are de gând să ajute sportul din Kazahstan și să doneze o bună parte din premiul de la Wimbledon către diferite cluburi de juniori din Kazahstan.Vicepreședintele Federației de Tenis din Kazahstan, Yuri Polsky, a declarat că Elena Rybakina a refuzat premiul pe care l-ar putea primi pentru acest titlu din partea kazahilor.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo