Elena Rybakina, sportivă născută la Moscova, învins-o pe Ons Jabeur cu scorul de 3-6, 6-2, 6-2, după o oră și 50 de minute de joc și a cucerit titlul la Wimbledon, primul din istoria Kazahstanului. Deși s-a născut În Rusia, Rybakina a primit acceptul să concureze la All England Club, deoarece a început în urmă cu 4 ani să reprezinte Kazahstanul.

Elena Rybakina, victoria carierei la Wimbledon! Kazaha a cucerit titlul după ce a învins-o pe Jabeur

Aflată pe locul 23 WTA, Rybakina a luat decizia de a schimba țara pe care o reprezintă pentru a primi mai multe fonduri și a declarat în repetate rânduri că este fericită să își reprezinte țara de adopție. Totuși, de când a cucerit titlul de la Wimbledon, Rybakina a fost asaltată cu întrebări despre legăturile pe care le are cu Rusia, țară în care s-a născut și a crescut.
Wimbledon
Rybakina a dezvăluit cine e tenismenul preferat, dintre Federer, Nadal și Djokovic! Cine o inspiră
15/07/2022 LA 13:02
CITEȘTE ȘI:

Agasată de întrebările despre Rusia, Elena Rybakina a recurs la un "gest extrem"

Ajunsă în Kazahstan după succesul uimitor de la Wimbledon, Elena Rybakina a susținut o conferință de presă în capitală, la Nur-Sultan. Chiar și în țara de adopție, Rybakina a fost întrebată despre Rusia și despre reacțiile oficialilor ruși la succesul ei. Vizibil agasată de aceste întrebări, Rybakina a confirmat public faptul că este cetățean al Kazahstanului. Ea și-a arătat pașaportul și cartea de identitate.
https://i.eurosport.com/2022/07/14/3410314.png
Astfel, Rybakina a confirmat că nu are cetățenie rusă, deoarece legile din Kazahstan nu prevăd dubla cetățenie. Sportiva are de gând să ajute sportul din Kazahstan și să doneze o bună parte din premiul de la Wimbledon către diferite cluburi de juniori din Kazahstan.Vicepreședintele Federației de Tenis din Kazahstan, Yuri Polsky, a declarat că Elena Rybakina a refuzat premiul pe care l-ar putea primi pentru acest titlu din partea kazahilor.
Wimbledon
Prima antrenoare a Elenei Rybakina risipește misterul din scandalul Rusia–Kazahstan, după Wimbledon
12/07/2022 LA 15:03
Wimbledon
Rybakina "le închide ușa în nas" rușilor, după triumful de la Wimbledon! Anunțul venit din Kazahstan
12/07/2022 LA 10:34