Fost lider mondial în clasamentul WTA, Simona Halep o va înfrunta joi, în turul al doilea al turneului de la Wimbledon 2022, pe fosta semifinalistă de la Wimbledon, Kirsten Flipkens. Halep a întâlnit-o în primul tur pe Karolina Muchova, care era dublă sfertfinalistă la Wimbledon. Deși se preconiza a fi un prim meci dificil pentru Simona la Wimbledon, românca l-a trecut cu brio, producând un tenis de foarte înaltă calitate.
Acum, Simona se va duela pentru un loc în turul 2 cu Kirsten Flipkens, în vârstă de 36 de ani. Acesta va fi ultimul turneu al lui Kirsten Flipkens la simplu, ea urmând să se retragă din tenis la finalul celui de-al treilea turneu de Grand Slam al anului. În primul tur, Flipkens a trecut de jucătoarea venită din calificări, Jaimee Fourlis. Halep și Flipkens s-au mai întâlnit până acum de 5 ori în circuit, toate victoriile intrând în contul româncei.
CITEȘTE ȘI:
Tenis
Simona Halep e marea campioană de la Toronto! Românca a cucerit al 24-lea titlu al carierei
ACUM 10 ORE

Americanii merg pe mâna Simonei Halep în meciul cu Flipkens la Wimbledon

Americanii de la Sportskeeda sunt de părere că Flipkens nu va avea nicio șansă în fața Simonei Halep: "Halep a câștigat titlul în 2019, în timp ce Flipkens a ajuns până în semifinale în 2013, astfel că ambele jucătoare știu câte ceva despre cum să obțină o victorie aici. În condițiile în care belgianca este pe cale să se retragă, i-ar plăcea să obțină o ultimă victorie surprinzătoare.
Halep a fost la conducere pe tot parcursul disputei din primul tur împotriva Muchovei. Flipkens, pe de altă parte, a fost testată destul de mult de Fourlis. Flipkens s-a chinuit destul de mult, iar dacă emoțiile o vor afecta din nou, s-ar putea dovedi costisitor împotriva unei adversare superioare. E important de precizat că Muchova nu s-a întâlnit în primul tur cu nicio minge de break.
Serviciul Simonei a fost impresionant, la fel ca și jocul ei pe teren. De asemenea, ea a venit cu câteva lovituri strălucitoare, iar forma ei amintește de cea de când a câștigat titlul aici în 2019. Recordul ei imaculat împotriva lui Flipkens îi va da cu siguranță multă încredere. Meciurile anterioare dintre cele două nu au fost prea competitive, belgianca nereușind să o provoace în mod clar pe româncă. Este foarte probabil ca aceasta să fie o partidă care să curgă într-o singură direcțiela finalul căreia Halep s-o trimită pe Flipkens direct spre retragere. Pronosticul nostru: Simona Halep va câștiga în două seturi", au scris cei de la Sportskeeda.
Turneul de la Wimbledon se va desfășura în perioada 27 iunie - 10 iulie 2022 și va fi în direct și în exclusivitate pentru România pe canalele Eurosport și pe Eurosport Player.
https://i.eurosport.com/2022/06/29/3400449.jpg
National Bank Open
Experții nu au dubii! Cine cred că va câștiga finala de la Toronto dintre Halep și Haddad Maia
ACUM 15 ORE
National Bank Open
Halep nu o "sperie" pe Haddad Maia înaintea finalei de la Toronto: "Mi-am propus s-o înving iar!"
ACUM 16 ORE