Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Anisimova și-a amintit de finala câștigată de Halep la Wimbledon. Cum a catalogat victoria cu Serena

Andrei Nicolae

Actualizat 06/07/2022 la 10:55 GMT+3

Simona Halep și Amanda Anisimova se întâlnesc astăzi în sferturile de finală de la Wimbledon într-o partidă ce se anunță disputată. Jucătoarea din Statele Unite a vorbit despre adversara ei și este conștientă de calitățile româncei pe iarbă, amintind finala câștigată de Halep pe iarba de la Wimbledon în urmă cu trei ani.

Wimbledon 2022 : Halep - Anisimova este meciul zilei pe tabloul feminin

Cele două se vor lupta pentru un loc în careul de ași al competiției de la All England Club, iar capul de serie cu numărul 20 al competiției este precaută înaintea duelului de pe terenul central. Anisimova știe că va da piept cu o jucătoare în formă, care are calități foarte bune pe această suprafață, exemplul oferit de ea fiind finala din 2019 câștigată de româncă. Halep o învingea în urmă cu trei ani pe Serena Williams, scor 6-2, 6-2, cucerind astfel al doilea titlu de Grand Slam din carieră.
"Finala ei împotriva Serenei, nu cred că cineva s-ar fi așteptat să o învingă pe Serena, deci cred că a fost un moment magic pentru ea. Este o jucătoare incredibilă și va lupta până la capăt, deci cred că a făcut o treabă foarte bună. A fost un turneu foarte special pentru ea, deci chiar mi-a făcut plăcere să urmăresc acel meci și este o jucătoare foarte bună pe iarbă", a declarat Anisimova, potrivit Sportskeeda.
Jucătoarea americancă a continuat să vorbească despre calitățile adversarei sale de astăzi și a amintit partida dintre cele două de la Bad Homburg, disputată acum două săptămâni. Halep a învins-o atunci pe Anisimova fără drept de apel, scor 6-2, 6-1, însă jucătoarea de 20 de ani este pregătită să lupte până la capăt astăzi:
"Este foarte greu să joci cu ea pe iarbă cu siguranță, săptămâna trecută a jucat foarte bine, a fost un meci foarte greu pentru mine. Mă durea puțin încheietura în acel meci, deci nu am putut chiar să joc la capacitatea mea maximă. Sunt sigură că acesta va fi un meci foarte greu, dar îl aștept cu nerăbdare și sunt sigură că amândouă vom lupta."

Halep are mai multă experiență la Grand Slam-uri

Amanda Anisimova înregistrează în prezent cea mai bună performanță a sa la Wimbledon, unde nu trecuse în trecut de turul al doilea. Cea mai mare realizare la un turneu de Grand Slam a americancei este semifinala de la Roland Garros din 2019, unde a fost învinsă de Ashleigh Barty, scor 7-6, 3-6, 3-6.
Simona Halep speră să profite de forma sa foarte bună, dar și de avantajul pe care îl are față de adversarele sale rămase în competiție. Jucătoarea româncă vânează al doilea titlu la Wimbledon și al treilea titlu de mare șlem din carieră.
Cele două se întâlnesc de la ora 15:30 (ora României), în direct pe Eurosport 2.
Wimbledon 2022 - 6 iulie, transmisiuni Eurosport 1&2
Turneul de la Wimbledon, al treilea Grand Slam al anului, este programat în perioada 27 iunie - 10 iulie și va fi transmis în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo