Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Antrenorul Elenei Rybakina, după finala de la Wimbledon 2022: "Punctele vin și pleacă"

Alex Masgras

Publicat 10/07/2022 la 09:49 GMT+3

Elena Rybakina a câștigat la Wimbledon primul său titlu de Grand Slam, dar jucătoarea de 23 de ani nu va beneficia de cele 2000 de puncte în clasamentul WTA, după ce s-a decis ca la ediția din acest an de la All England Club să nu se acorde puncte.

Wimbledon 2022 | Top 5 lovituri ale finalei feminine de simplu dintre Elena Rybakina și Ons Jabeur

Elena Rybakina este noua campioană de la Wimbledon! Kazaha de 23 de ani a învins-o în finala de sâmbătă pe Ons Jabeur, scor 3-6, 6-2, 6-2, cucerind astfel primul turneu de Grand Slam al carierei.
În mod normal, câștigătorii de Grand Slam sunt răsplătiți cu 2000 de puncte în clasamentele WTA și ATP. După ediția din acest an de la Wimbledon nu este cazul, după ce WTA și ATP au decis să nu acorde puncte anul acesta, din cauza interdicției primite de jucătorii și jucătoarele din Rusia și Belarus la All England Club.
Chiar dacă nu va beneficia de cele 2000 de puncte în clasamentul WTA, Rybakina va rămâne cu titlul câștigat pe terenul central de la Wimbledon. Antrenorul său, Stefano Vukov, a oferit declarația zilei, dând de înțeles că jucătoarea din Kazahstan și cei din staff-ul său nu se gândesc deloc la acest aspect:
"Noi mai glumeam și spuneam mereu că punctele vin și pleacă, dar titlurile de Grand Slam rămân pentru totdeauna. Așa că este doar o chestiune de timp. Nivelul este acolo", a declarat Stefano Vukov după finala de sâmbătă, potrivit The Guardian.
picture

Elena Rybakina, victoria carierei la Wimbledon! Kazaha a cucerit titlul după ce a învins-o pe Jabeur

Citește și:

Antrenorul Elenei Rybakina, despre întrebările legate de Rusia: "Știam că vor veni aceste întrebări"

Născută la Moscova, Rybakina reprezintă Kazahstanul din anul 2018. La ediția din acest an de la Wimbledon, jucătorii și jucătoarele din Rusia și Belarus nu au putut participa la turneu, din cauza invaziei Rusiei în Ucraina.
Pentru că și-a schimbat naționalitatea, Rybakina a putut participa la turneul de la All England Club, în ciuda faptului că s-a născut în Rusia. Stefano Vukov, antrenorul Elenei Rybakina, a declarat că se așteptau la întrebările jurnaliștilor legate de această situație:
"Știam că vor veni aceste întrebări. Nu poți evita aceste lucruri. Este o problemă importantă a lumii în acest moment. Toată lumea vrea pace. Toată lumea vrea ca totul să înceteze, în mod special ea și jucătorii de tenis, deoarece le este foarte greu să trăiască și să călătorească. Bineînțeles, asta e ultima problemă. Există probleme mult mai mari. Dar ne așteptam la asta, e normal.
Aceleași probleme le-am avut și când și-a schimbat cetățenia. Rușii se întrebau de ce. Dacă privești din celălalt unghi, e aceeași poveste, doar că într-un mod diferit. Ea a fost puternică și a știut mereu că aceste întrebări vor veni. Ea a spus doar adevărul, nu are nimic de ascuns. S-a descurcat foarte bine", a mai spus Stefano Vukov.
La cei 23 de ani, Rybakina a cucerit primul său titlu la un turneu major, cea mai bună performanţă a sa de până acum fiind participarea în sferturile de finală de la Roland Garros, în 2021. Născută la Moscova, ea s-a mutat în Kazahstan, obţinând cetăţenia în 2018. Kazaha câştigase două turnee WTA până acum, la Hobart (2020) şi cel de la Bucureşti (2019).
Marea finală de la Wimbledon, Novak Djokovic - Nick Kyrgios, va avea loc astăzi, în direct pe Eurosport și Eurosport Player, de la ora 16:00.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo