Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Anunțul momentului în tenis! Cine o antrenează pe Serena Williams la Wimbledon, după ce a rămas fără Mouratoglou

Irina Aldea

Actualizat 14/06/2022 la 20:56 GMT+3

Serena Williams a decis să revină în circuit, la un an după accidentarea care a făcut-o să abandoneze în primul tur la Wimbledon. Americanca va fi pregătită de fostul antrenor al surorii Venus Williams, Eric Hechtman.

Serena Williams of the United States attends a practice session ahead of The Championships - Wimbledon 2021 at All England Lawn Tennis and Croquet Club

Credit imagine: Getty Images

Ajunsă la 40 de ani, Serena Williams și-a anunțat revenirea pe terenul de tenis. Câștigătoare a 23 de titluri de Grand Slam, americanca a postat pe contul său de Instagram o fotografie pe un teren de iarbă și a scris: "SW și SW19 (n.r. codul poștal de la Wimbledon). Este o întâlnire. 2022, ne vedem acolo".
Serena Williams a rămas fără antrenor din luna aprilie, atunci când Patrick Mouratoglou a anunțat că o va pregăti full-time pe Simona Halep. "Am vrut să fiu corect cu ea (Serena) și să nu fiu dezamăgit la finalul carierei mele", a povestit Mouratoglou. "M-am dus s-o întreb ce va face. Nu-i era clar. Am întrebat-o dacă vrea să meargă la Roland Garros. Mi-a spus că nu știe. Era cu șase săptămâni înainte de turneu. I-am spus c-o aștept luni la antrenament și că dacă nu vine mă voi considera liber".
CITEȘTE ȘI:

Cine o va antrena pe Serena Williams la Wimbledon, după ce a rămas fără Mouratoglou

Serena Williams nu a contactat un antrenor cu renume și a preferat să împrumute tehnicianul surorii sale, Venus Williams. Este vorba despre Eric Hechtman, un american născut și crescut în Miami, care lucrează cu Venus încă din 2019. De altfel, Serena îl cunoaște bine pe Eric, asta pentru că i-a fost sparring partner în trecut. Hechtman a fost de asemenea partenerul de antrenament al mai multor staruri, precum Roger Federer, Rafael Nadal și evident, Venus Williams.
Eric Hechtman oferă lecții de tenis pe toate palierele de vârstă și este specializat în fitness, tehnică și strategie la nivel intermediar și avansat. În prezent, Eric are propria sa academie, însă evident că nu se poate compara la nivel de experiență cu fostul antrenor. Americanul o va ajuta pe Serena la Wimbledon atât cu sfaturi, cât și cu pregătirea fizică, el ocupând și funcția de sparring partner.
Serena Williams a fost pregătită încă din 2012 de Patrick Mouratoglou, care a dorit o nouă provocare, în condițiile în care Serena nu dădea semne clare că va reveni în competiții. Alături de Mouratoglou, Serena Williams a reușit să câștige 10 dintre cele 23 de turnee de Grand Slam, dar și medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Londra, desfășurate tot pe iarba de la All England Club.
Turneul de la Wimbledon se va desfășura în perioada 27 iunie-10 iulie 2022 și va fi în direct și în exclusivitate pentru România pe canalele Eurosport și pe Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo