Darren Cahill, omul alături de care Simona Halep a obținut cele mai mari succese ale carierei, a transmis zilele trecute că românca ar trebui să joace primul meci al zilei de marți de pe arena centrală de la Wimbledon, din postura campioanei din 2019, care nu a primit onoarea de a juca la All England Club în 2020 din cauza pandemiei de coronavirus.
Mai multe voci importante din lumea tenisului l-au aprobat pe australian, inclusiv fostul antrenor al lui Ashleigh Barty, jucătoare care a decis la începutul acestui an să se retragă din activitate. Craig Tyzzer a replicat la postarea lui Darren spunând că Ash a vorbit deja cu organizatorii de la Wimbledon, cărora le-a cerut ca Simona "să deschidă balul" la ediția din acest an: "Sunt total de acord și cred că cineva a cerut deja acest lucru", a scris Tyzzer.
CITEȘTE ȘI:
Wimbledon
Ora de start a meciului Simona Halep - Magdalena Frech, în turul 3 la Wimbledon
ACUM 5 ORE

Ashleigh Barty, gest de super campioană pentru Simona Halep înainte de Wimbledon

"Ar fi minunat. Un gest tipic pentru acel cineva", a scris și Darren Cahill la replica lui Tyzzer. Simona Halep ar fi trebuit să deschiză ziua pe arena centrală în 2020, ca urmare a victoriei din 2019, însă n-a mai apucat s-o facă din cauza pandemiei de coronavirus. Din păcate pentru româncă, nici în 2021 nu a reușit să se bucure de această onoare pentru că a fost accidentată. Din acest motiv, Darren Cahill e convins că Simona ar trebui să joace prima pe arena centrală marți, pe 28 iunie.
"Aceasta ar trebui să fie Simona Halep. Covid a anulat Wimbledonul din 2020, iar Simona nu a putut juca anul trecut din cauza unei accidentări, așa că Ash Barty a primit onoarea. Cu Ash retrasă, privilegiul și onoarea ar trebui să revină Simonei. Și-a câștigat dreptul în 2019", a scris Darren Cahill pe pagina sa de Twitter. Kim Clijsters, Andy Roddick și Ivan Ljubicic l-au aprobat pe australian.
Turneul de la Wimbledon se va desfășura în perioada 27 iunie - 10 iulie 2022 și va fi în direct și în exclusivitate pentru România pe canalele Eurosport și pe Eurosport Player.
Wimbledon
Meciul cu Frech, "o formalitate" pentru Simona Halep la Wimbledon! Pronosticul dat de americani
ACUM 8 ORE
Wimbledon
Frech vrea să obțină prima victorie în fața Simonei Halep la Wimbledon! "Mă aștept la un meci greu"
ACUM 11 ORE