Elena Rybakina e marea campioană de la Wimbledon! Sportiva născută la Moscova, ocupantă a locului 23 WTA, e noua campioană de la Wimbledon, după ce a trecut de Ons Jabeur cu scorul de 3-6, 6-2, 6-2, după o oră și 50 de minute de joc. Deși s-a născut la Moscova, Rybakina a primit acceptul să concureze la All England Club, deoarece a început în urmă cu 4 ani să reprezinte Kazahstanul.
Victoria ei este istorică, deoarece este prima jucătoare din Kazahstan care câștigă un titlu de Grand Slam. Totuși, la Wimbledon, după ce a cucerit titlul, jurnaliștii au continuat să o întrebe despre Rusia. "Wimbledon a interzis accesul jucătorilor ruși în acest an din cauza îngrijorării legate de propaganda din Vladimir Putin. Evident, ești din Kazahstan, dar te-ai născut acolo și ai crescut în Rusia. Condamni războiul și acțiunile lui Putin?", a fost întrebarea unui jurnalist.
CITEȘTE ȘI:
Wimbledon
Rybakina a dezvăluit cine e tenismenul preferat, dintre Federer, Nadal și Djokovic! Cine o inspiră
15/07/2022 LA 13:02

Elena Rybakina, cicălită la Wimbledon, după ce a cucerit marele trofeu

"Îmi pare rău, engleza mea nu este cea mai bună. Nu am înțeles a doua parte a întrebării. Din partea mea, pot spune doar că reprezint Kazahstan. Nu am ales locul în care m-am născut. Oamenii din Kazahstan au crezut în mine. Kazahstanul m-a sprijinit foarte mult. Chiar și astăzi am auzit atât de mult sprijin. Am văzut steaguri în tribune. Eu reprezint Kazahstanul de ani buni și la Jocurile Olimpice de asemenea, ceea ce a fost un vis devenit realitate. Așa că nu știu cum să-ți răspund, ce să-ți spun", a fost replica Elenei Rybakina.
La cei 23 de ani, Rybakina a cucerit primul său titlu la un turneu major, cea mai bună performanţă a sa de până acum fiind participarea în sferturi de finală la Roland Garros, în 2021. Născută la Moscova, ea s-a mutat în Kazahstan, obţinând cetăţenia în 2018. Kazaha câştigase două turnee WTA până acum, la Hobart (2020) şi cel de la Bucureşti (2019).
Turneul de la Wimbledon se desfășoară în perioada 27 iunie - 10 iulie 2022 și e în direct și în exclusivitate pentru România pe canalele Eurosport și pe Eurosport Player.
Wimbledon
Agasată de întrebările despre Rusia, Rybakina a recurs la un "gest extrem"! Ce a făcut kazaha
14/07/2022 LA 09:31
Wimbledon
Prima antrenoare a Elenei Rybakina risipește misterul din scandalul Rusia–Kazahstan, după Wimbledon
12/07/2022 LA 15:03