Elena Rybakina e marea campioană de la Wimbledon! Sportiva născută la Moscova, ocupantă a locului 23 WTA, e noua campioană de la Wimbledon, după ce a trecut de Ons Jabeur cu scorul de 3-6, 6-2, 6-2, după o oră și 50 de minute de joc. Rybakina e prima jucătoare din Kazahstan care câștigă un titlu de Grand Slam și cea mai tânără jucătoare care a ridicat trofeul Venus Rosewater din 2011 încoace (Petra Kvitova).
Rybakina a pierdut în mod clar primul set în fața unei Ons Jabeur foarte încrezătoare. Ulterior, kazaha și-a reglat serviciul și a început să joace mult mai amenințător, punând mereu presiune pe adversară. Kazaha a trecut la Wimbledon de Vandeweghe, Andreescu, Zheng, Martic, Tomljanovic, Halep și Jabeur, cedând două seturi în tot turneul, în sferturi și în finală.
Wimbledon
Rybakina a dezvăluit cine e tenismenul preferat, dintre Federer, Nadal și Djokovic! Cine o inspiră
15/07/2022 LA 13:02
CITEȘTE ȘI:

Rybakina, discurs incredibil la Wimbledon, după finala câștigată cu Jabeur

La ceremonia de premiere, Rybakina a fost complet sinceră și a declarat că la începutul turneului nici măcar nu se aștepta să ajungă în săptămâna a doua: "E un sentiment special, am avut emoții înaintea meciului, în timpul meciului, mă bucur că s-a terminat. Nu m-am simțit niciodată așa. Mulțumesc celor din tribune, ați fost extraordinari. Vreau s-o felicit pe Ons pentru că a fost un meci bun. Te felicit pentru tot ce ai reușit. Nu ești o inspirație doar pentru tineri, ci pentru toată lumea. Ai un tenis foarte frumos, nu seamănă cu al nimănui. Am alergat atât de mult azi încât nu mai trebuie să fac fitness. Mulțumesc tuturor celor din tribuna regală, e o plăcere să joc în fața voastră, atmosfera e incredibilă.
Vă spun sincer că nu mă așteptam să fiu în a doua săptămână, asta am crezut la începutul turneului, dar am câștigat, nu am cuvinte să spun cât de fericită sunt. Nu aș fi aici fără echipa mea, vreau să le mulțumesc lor. Vreau să-i mulțumesc președintelui Federației de Tenis din Kazahstan pentru că a venit să mă susțină la semifinală și acum în finală. Mulțumesc sponsorilor, celor din echipa mea, părinților mei, nu sunt aici, dar ei sunt cei mai importanți. Sora mea e aici, e pentru a treia oară când călătorește cu mine în circuit", a spus Rybakina după marea finală feminină de la Wimbledon.
Turneul de la Wimbledon se desfășoară în perioada 27 iunie - 10 iulie 2022 și e în direct și în exclusivitate pentru România pe canalele Eurosport și pe Eurosport Player.
Wimbledon
Agasată de întrebările despre Rusia, Rybakina a recurs la un "gest extrem"! Ce a făcut kazaha
14/07/2022 LA 09:31
Wimbledon
Prima antrenoare a Elenei Rybakina risipește misterul din scandalul Rusia–Kazahstan, după Wimbledon
12/07/2022 LA 15:03