Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Favoritele cad pe capete la Wimbledon! Finalista de anul trecut, Karolina Pliskova, OUT în turul 2

Bianca Dumitru

Actualizat 30/06/2022 la 18:03 GMT+3

Karolina Pliskova a ratat astăzi calificarea în turul 3 la Wimbledon, favorita nr. 6 a turneului de la All England Club fiind învinsă în 3 seturi de Katie Boulter.

Katie Boulter of Great Britain celebrates a point against Karolina Pliskova of Czech Republic during their Women's Singles Second Round match on day four

Credit imagine: Getty Images

Încă o favorită de pe tabloul feminin al turneului de Grand Slam de la Wimbledon a fost eliminată din competiție. Karolina Pliskova, finalista de anul trecut de la All England Club, a cedat astăzi, în 3 seturi, în fața lui Katie Boulter, scor 3-6, 7-6 (4), 6-4, la capătul unui meci de două ore.
Pliskova, favorita nr. 6 de la Wimbledon, a fost condusă în startul partidei cu 2-0, dar apoi a intrat în joc și a câștigat 5 game-uri consecutive, distanțându-se semnificativ pe tabelă.
Setul 2 a fost mai echilibrat, Boulter (locul 118 WTA) reușind să se impună în tie break și să trimită meciul în decisiv, acolo unde, după un start în care fiecare și-a câștigat propriul serviciu, britanica a făcut un break, preluând conducerea și adjudecându-și rapid victoria.
După eliminarea Karolinei Pliskova, Katie Boulter o va înfrunta, în turul 3 la Wimbledon, pe Harmony Tan, care le-a învins până acum la All England Club pe Serena Williams (5-7, 1-6, 6-7 (7)) și Sara Sorribes Tormo, scor 3-6, 4-6.
Citește și:

Alți favoriți, OUT de la Wimbledon în turul 2

Miercuri a fost ziua surprizelor la Wimbledon. Doi favoriți ai turneului de Grand Slam de la All England Club au fost învinși și eliminați din competiție.
Pe tabloul feminin, Jule Niemeier, jucătoarea de 22 de ani de pe poziția 97 a clasamentului WTA, a eliminat-o pe a doua favorită a turneului de la Wimbledon, Anett Kontaveit, scor 6-4, 6-0, după doar 56 de minute de joc.
Apoi, Emma Răducanu, favorita nr. 10, a fost învinsă de Caroline Garcia cu un dublu 6-3, după mai puțin de o oră și jumătate de joc.
Pe tabloul masculin, Casper Ruud a ratat calificarea în turul 3 la Wimbledon, favoritul nr. 3 al Grand Slam-ului londonez fiind învins în 4 seturi de Ugo Humbert, scor 6-3, 2-6, 5-7, 4-6, după două ore și 39 de minute de joc.
Tot miercuri au mai fost eliminați și Reilly Opelka, favoritul nr. 15, învins în 4 seturi de Tim Van Rijthoven, și Sebastian Baez, cap de serie 31, care a cedat în fața lui David Goffin în 3 seturi, iar astăzi Roberto Bautista Agut, locul 19 ATP, s-a retras din competiție din cauza infectării cu Covid-19, lăsându-i locul în turul 3 lui Daniel Elahi Galan Riveros (locul 109 mondial).
Norvegianul de pe locul 6 mondial a jucat la începutul acestei luni în finala Roland Garros, unde a cedat în fața lui Rafael Nadal, în 3 seturi.
Wimbledon 2022 - 30 iunie, transmisiuni Eurosport 1&2
Turneul de la Wimbledon, al treilea Grand Slam al anului, este programat în perioada 27 iunie - 10 iulie și va fi transmis în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo