Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Marta Kostyuk, în lacrimi după finala pierdută la San Diego: "Nu vreau să sune trist, nu știu ce va fi mâine!"

Irina Aldea

Publicat 04/03/2024 la 16:16 GMT+2

Marta Kostyuk a pierdut finala de la San Diego, iar la final a ținut un discurs emoționant și a vorbit despre dificultățile pe care le are familia ei de înfruntat în Ucraina: "Familia mea este în Ucraina; nu știu ce se va întâmpla mâine", a spus Marta Kostyuk printre lacrimi.

Marta Kostyuk, San Diego

Credit imagine: Getty Images

În lacrimi, Marta Kostyuk a dedicat trofeul finalistei de la San Diego Open familiei sale din Ucraina. Kostyuk a ajuns în finala turneului WTA 500 după ce le-a învins pe Ann Li, Taylah Preston, Anastasia Pavlyuchenkova și Jessica Pegula. Adversara ei din finală, Katie Boulter, le învinsese pe Lesia Tsurenko, Beatriz Haddad Maia, Donna Vekic și Emma Navarro pentru a ajunge în ultimul obstacol la San Diego.
Finala a început perfect pentru Kostyuk, ea adjudecându-și primul set cu 7-5. Cu toate acestea, Boulter și-a crescut foarte mult nivelul în setul al doilea, câștigându-l cu 6-2. Desfășurarea acțiunii din setul al treilea a fost similară cu cea din manșa secundă, iar Boulter s-a impus cu 6-2 pentru a ridica trofeul la capătul unui meci de două ore și 14 minute de joc.
CITEȘTE ȘI:

Marta Kostyuk, în lacrimi după finala pierdută la San Diego. Ce a spus ucraineanca

În timpul discursului de după meci, Kostyuk a izbucnit în lacrimi, amintindu-și de necazurile familiei sale din Ucraina, țară devastată de război: "În primul rând, toată lumea din tribune, toată lumea care se uită la televizor...Slava Ukraini. Nu vreau să sune prea trist, vreau să mulțumesc familiei mele de acasă. Au fost două nopți dificile pentru Ucraina. Familia mea este în Ucraina în acest moment. Nu știu ce se va întâmpla mâine", a spus ea printre lacrimi.
Numărul 32 mondial a continuat și a dedicat trofeul câștigat familiei sale: "Nimeni nu s-a sacrificat mai mult pentru cariera mea decât ei. Vreau să le dedic acest mic trofeu", a spus jucătoarea de 21 de ani. În ianuarie, Marta Kostyuk a surprins pe toată lumea după ce a învins-o pe Maria Timofeeva și a ajuns în sferturile de finală ale Australian Open. Ea a transmis la acel moment că indignarea din lumea tenisului față de invazia în curs a Rusiei în Ucraina s-a stins, în ciuda faptului că acest conflict continuă.
"S-a întâmplat ceva incredibil. Ucraina a reușit să nu fie [capturată] în trei zile, inclusiv la Kiev. Așa că totul a fost ca un miracol. Simt că nu mai este un miracol, așa că de ce să vorbim despre asta?", a declarat ea (via The Guardian). Ea și-a exprimat, de asemenea, consternarea față de faptul că jucătorii ruși sunt lăsați să joace în continuare la turnee: "Încă nu înțeleg ce caută toți acești jucători aici. Nimic nu s-a schimbat cu adevărat în lumea mea. Simt că, în general, sunt multe procese care se întâmplă pentru a ajunge în acest punct în care oamenii uită de asta pentru că, da, oamenii se obișnuiesc", a spus Kostyuk.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo