Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Motivația inedită a Rybakinei pentru a câștiga finala la Stuttgart. Nu are legătură cu tenisul

Maria Olteanu

Actualizat 21/04/2024 la 10:27 GMT+3

Elena Rybakina (4 WTA) s-a calificat în finala de la Stuttgart, după ce a reușit să oprească seria de invincibilitate pe zgura germană a liderului mondial Iga Swiatek. În cazul unui succes, Rybakina va câștiga o mașină, iar la conferința de la finalul jocului de sâmbătă a evidențiat faptul că această recompensă ar motiva-o și mai mult să ia permisul de conducere.

Elena Rybakina

Credit imagine: Eurosport

Elena Rybakina s-a calificat sâmbătă în finala competiției de 500 de puncte WTA de la Stuttgart, după ce a trecut cu scorul 6-3, 4-6, 6-3 de liderul mondial și principala favorită a competiției, Iga Swiatek, în faza semifinală.
Pentru jucătoarea de pe locul 4 WTA aceasta este cea de-a 19-a finală a carierei și a 5-a din 2024, unde are un bilanț de 25 de victorii și 4 înfrângeri.
Tot în urma succesului de sâmbătă, Elena Rybakina a devenit prima jucătoare care ajunge în 5 finale în primele 4 luni ale anului, de la Victoria Azarenka, în 2012.
Câștigătoarea turneului de 500 de puncte pleacă de la Stuttgart și cu o mașină, așa că jucătoarea din Kazahstan a fost informată la final că este la doar un meci distanță de această recompensă.
Pe teren, răspunsul numărului 4 WTA a stârnit hohote de râs, pentru că mulți s-ar fi așteptat probabil la o altă reacție din partea Elenei. "Ești la o victorie distanță de a pleca cu un Porsche...", i-a spus reporterul după acest meci. "Ei bine, băieți, de fapt nu am permis de conducere", a replicat Elena.

Rybakina vrea permisul de conducere dacă câștigă la Stuttgart

La conferința de presă de la finalul jocului cu Swiatek, Rybakina a vorbit din nou despre marele premiu al competiției. Mașina pusă în joc este o motivație suplimentară pentru jucătoarea din Kazahstan, care a anunțat că, în cazul unui succes în finală, va fi și mai dornică să obțină permisul de conducere.
Elena Rybakina a spus că marele ei obiectiv din acest an, în afara tenisului, este să obțină permisul de conducere, iar câștigarea unui Porsche la Stuttgart ar motiva-o să facă asta.
"Uneori, cu toții avem nevoie de un anumit scop sau motiv pentru a face ceva. Dacă ai câștiga mașina, ar fi cheia pentru a obține acel permis de conducere?", a fost întrebată Elena, la conferință.
"Îmi doream să o fac deja de mult timp, dar nu am niciodată șansa de a sta mult timp într-un singur loc. Am făcut deja câteva lecții. Conduceam, dar da, cu siguranță acesta este obiectivul pentru acest an în afara terenului. Iar, cu această mașină, dacă voi câștiga, va fi un obiectiv dublu. Sper să reușesc anul acesta", a răspuns numărul 4 WTA.
Finala de la Stuttgart dintre Elena Rybakina și Marta Kostyuk este programată duminică, de la ora 14:00 (ora României).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo