Simona Halep a câștigat cu 7-5, 6-4 în fața belgiencei Kirsten Flipkens în turul 2 la Wimbledon. Fostul număr 13 mondial, semifinalistă pe iarba de la Londra în 2013, a avut numai cuvinte de laudă la adresa româncei, la finalul partidei.
Flipkens a jucat ultimul său meci din carieră și a avut emoții pe teren. "A fost un meci greu, cu multe condiții de gestionat. Cred că Simona a făcut un meci grozav. A început să joace mai bine cred că de la 2-5, în primul set. Schimbându-și puțin tactica, ceea ce a funcționat", a declarat Kirsten. Belgianca a continuat: "Să joc o mare campioană ca Simona ultimul meu meci, pe un teren ca ăsta, cu tribunele pline... Dacă mi s-ar fi propus înainte o așa retragere, aș fi semnat pentru asta", a recunoscut jucătoarea de 36 de ani.

"Există un sfârșit în viață și acum sunt pe cale să încep un nou capitol"

National Bank Open
Bornele uimitoare atinse de Simona Halep la Toronto! Ce a reușit după victoria zdrobitoare cu Vekic
ACUM O ORĂ
La conferința de presă de după meci, Flipkens a vorbit și despre emoțiile din timpul meciului, dar și despre ce urmează.
"Vreau să spun că o mulțime de emoții trec prin corpul meu, desigur. Da, pentru orice, există un sfârșit în viață și acum sunt pe cale să încep un nou capitol. Este un sentiment special. Am visat la o retragere ca azi. Am fost foarte aproape să iau un set de la o campioană ca Simona. Da, ai 36 de ani, ai trecut prin atât de multe în carieră, suișuri și coborâșuri și, da, a fost doar o modalitate perfectă pentru mine de a încheia".
"Ce îți va lipsi cel mai mult?", a fost întrebată Kirsten. "Cred că interacțiunea cu fanii. După cum ați văzut acest rămas-bun pe care l-am trăit pe teren, ovație în picioare din partea tuturor fanilor de pe terenul 2, și cuvintele măgulitpare din partea Simonei... Cred că îmi va lipsi și adrenalina, concentrarea de pe teren.

"Voi continua să joc la dublu! Cât? Nu știu!"

Belgianca este și o foarte bună jucătoare de dublu, acolo unde va continua să joace. "Voi vedea cum merge, ce simt. Încă mă distrez foarte mult la dublu. Există mult mai mult avantaj de a juca doar la dublu. Nu trebuie să călătorești atât de mult, dacă nu dorești. Mă distrez de la prima până la ultima minge la dublu.Încă îmi place jocul și încă îmi place să călătoresc, dar nu mai mult timp de 30 de săptămâni. Cred că la dublu, dacă vrei, poți fi puțin mai selectiv cu turneele pe care vrei să le joci", a subliniat ea.
https://i.eurosport.com/2022/06/30/3401551.jpg

Cele mai frumoase amintiri

Kirsten a vorbit și despre cele mai frumoase amintiri din tenis. "Cea mai bună realizare a mea? Da, cred că semifinalele de aici, de la Wimbledon, în 2013. Din punct de vedere al rezultatelor, asta este cu siguranță cea mai mare realizare a mea. Dar sunt destul de mândră că am jucat finala Fed Cup împreună cu Kim Clijsters și Justine Henin. Sunt amintiri foarte frumoase. Apoi singurul meu titlu WTA, în Quebec. Am o mulțime de amintiri frumoase. Dar dacă trebuie să aleg un moment, bineînțeles că acela este legat de sferturile de finală împotriva Petrei Kvitova aici, la Wimbledon în 2013", a încheiat Flipkens.
National Bank Open
Bookmakerii s-au lămurit! Cota primită de Simona Halep la câștigarea titlului de la Toronto
ACUM 3 ORE
National Bank Open
Simona Halep își poate îndeplini visul la Toronto! Ce loc va ocupa dacă va câștiga titlul în Canada
ACUM 3 ORE