Iga Swiatek, liderul mondial din WTA, a fost învinsă sâmbătă în turul 3 la Wimbledon de franţuzoaica Alize Cornet (37 WTA) în două seturi, 6-4, 6-2. Cornet a pus capăt seriei de 37 de victorii obţinute de Swiatek. Aceasta nu mai pierduse niciun meci după ce a fost eliminată în turul 2 la Dubai în februarie şi a câştigat cele şase turnee la care a participat de atunci: Doha, Indian Wells şi Miami pe suprafaţă dură, Stuttgart, Roma şi Roland Garros pe zgură.
Poloneza, care are 21 de ani, nu a ajuns niciodată mai sus de optimi de finală pe iarba londoneză, ea reuşind acest lucru la ediţia trecută. Cornet, în vârstă de 32 de ani, a atins în acest sezon sferturile de finală la Australian Open după ce a eliminat-o în optimi pe Simona Halep. La Wimbledon, ea va lupta pentru un loc în sferturi cu australianca Ajla Tomljanovic (44 WTA).
CITEȘTE ȘI:
BNP Paribas Poland Open
Iga Swiatek, învinsă la ea acasă! Înfrângere total neașteptată pentru liderul mondial din WTA
29/07/2022 LA 18:01

Swiatek, criticată pentru înfrângerea cu Cornet de la Wimbledon: "Cum să pierzi cu cineva care e gata să-și încheie cariera?"

Anna Dmitrieva, o fostă jucătoare de tenis din Rusia, ajunsă la 81 de ani, a criticat în termeni duri tenisul feminin actual, despre care spune că e un "dezastru". Ajunsă în optimile de finală la Roland Garros și Wimbledon și US Open, Dmitrieva nu înțelege cum a fost posibil ca Swiatek să piardă în fața unei jucătoare care se află pe punctul de a se retrage din activitate.
"Ceea ce se întâmplă în tenisul feminin este, într-o oarecare măsură, un dezastru, de multe ori nu-mi pot explica ce se întâmplă. De ce? A apărut liderul Swiatek, iar ea pierde în fața unei jucătoare de tenis care este deja gata să-și încheie cariera și care nu a ajuns niciodată în fazele avansate ale acestui turneu major. Acest lucru sugerează că nimeni nu are stabilitate în propriile forțe și abilități.
M-am uitat la categoria inferioară a turneului de la Wimbledon și nu există niciun nume care să ridice prestigiul turneului dacă cineva ajunge în finală. Prin urmare, este foarte surprinzător. În ceea ce o privește pe Swiatek, ea a suferit în ultima rundă cu Kerkhove, care se află în a doua sută a clasamentului. Să ai 37 de victorii la rând înseamnă să fii la vârf timp de câteva luni. Nu poți păstra un nivel atât de ridicat atât de mult timp, poloneza a exagerat, deși a făcut o scurtă pauză înainte de Wimbledon", a transmis Anna Dmitrieva.
Turneul de la Wimbledon, al treilea Grand Slam al anului, este programat în perioada 27 iunie - 10 iulie și va fi transmis în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
https://i.eurosport.com/2022/07/02/3402974.jpg
BNP Paribas Poland Open
Iga Swiatek, calificare fără emoții în sferturile de la Varșovia, după meciul contra Gabrielei Lee
28/07/2022 LA 15:17
BNP Paribas Poland Open
Iga Swiatek, debut fulgerător la Varșovia! Liderul mondial va întâni o româncă în turul doi
27/07/2022 LA 15:13