Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Irina Begu, început perfect la Wimbledon! Românca e în turul doi, după un meci solid cu Gorgodze

Nicu Savin

Actualizat 27/06/2022 la 23:01 GMT+3

Irina Begu s-a calificat în turul secund la Wimbledon, după ce a trecut fără mari emoții de Ekaterine Gorgodze, scor 6-4, 6-1.

Irina Begu

Credit imagine: Eurosport

Irina Begu (43 WTA) este a 2-a jucătoare din România care obține calificarea în turul doi la Wimbledon. După ce Sorana Cîrstea s-a impus mai devreme în fața Aleksandrei Krunic, Irina a făcut și ea un meci solid în fața gruzinei Ekaterine Gorgodze (114 WTA).
Begu o învinsese pe Gorgodze la Madrid, cu câteva luni în urmă, astfel că știa ce are de făcut pentru un nou succes și așa s-a și întâmplat. Românca a început partida cu break și apoi și-a ținut serviciul până la finalul primului set, câștigat cu 6-4. Setul secund a fost unul fără istoric, Irina câștigând cu 6-1.
Așadar, sportiva noastră s-a impus cu 6-4, 6-1, la capătul a o oră și 14 minute de joc.

Irina Begu, șanse mari să ajungă în turul 3 la Wimbledon

În turul următor, Irina Begu va juca cu Elisabetta Cocciaretto (119 WTA), care a câștigat de o manieră impresionantă duelul 100% italian cu Martina Trevisan, scor 6-2, 6-0. Românca s-a impus clar clar în singurul duel direct de până acum, 6-2, 6-2, la Roma, în 2020.
Cocciaretto este la prima sa participare pe tabloul principal de la Wimbledon și nu este o specialistă a ierbii. De altfel, italianca a mai jucat doar câteva meciuri în carieră pe această suprafață, tot la Wimbledon, în 2018, când s-a oprit în ultimul tur al calificărilor.
Astfel, Irina Begu are toate șansele să ajungă în turul 3 la Wimbledon, performanță pe care a mai atins-o de 3 ori în carieră, ultima dată la ediția precedentă.
Turneul de la Wimbledon se va desfășura în perioada 27 iunie - 10 iulie 2022 și va fi în direct și în exclusivitate pentru România pe canalele Eurosport și pe Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo