Simona Halep, a 16-a favorită de pe tabloul de simplu feminin, s-a calificat joi în turul al treilea la Wimbledon după ce a trecut de Kirsten Flipkens în minimum de seturi, scor 7-5, 6-4, la capătul unui meci în care a revenit spectaculos în fiecare din cele două seturi. Înainte de Flipkens, Simona a învins-o pe Karolina Muchova, iar acum va da pe iarba londoneză de Magdalena Frech, jucătoare aflată la cel mai bun rezultat al ei la Wimbledon.
ÎN CE FAZĂ A COMPETIȚIEI VA AJUNGE SIMONA HALEP LA WIMBLEDON 2022?
Frech a ajuns în turul 3 după ce a învins-o pe Schmiedlova, ocupanta locului 84 WTA. Poloneza s-a impus cu scorul de 6-4, 6-4. Simona Halep și Magdalena Frech s-au mai întâlnit până acum de două ori în circuit, iar românca o conduce cu 2-0. Chiar anul acesta a întâlnit-o Simona Halep pe Frech, în turul 1 la Australian Open, acolo unde s-a impus cu scorul de 6-4, 6-3. Anterior, ele s-au mai confruntat în 2020 la Praga, turneu pe care Simona l-a câștigat. Românca s-a impus în faza sferturilor de finală cu scorul de 6-2, 6-0.
National Bank Open
Simona Halep – Beatriz Haddad Maia, LIVE TEXT în marea finală de la Toronto, de la ora 20.30
ACUM 32 MINUTE
CITEȘTE ȘI:

Americanii cred că Simona Halep se va impune în 2 seturi în fața Magdalenei Frech la Wimbledon

Ca de fiecare dată, americanii de la Sportskeeda au analizat partida dintre Simona Halep și Magdalena Frech și au dat și un pronostic. Aceștia cred cu tărie că Simona nu va avea probleme în meciul din turul 3 și se va impune în minimum de seturi: "Având în vedere standardele sale înalte, Halep nu a avut cel mai bun sezon în 2022. Ea are o rată de succes de 73%, singura sa performanță notabilă fiind câștigarea titlului la Melbourne Summer Set în ianuarie.
Totuși, românca și-a îmbunătățit jocul pe iarbă, ajungând consecutiv în semifinale la Birmingham Classic și Bad Homburg Open. Cu toate acestea, Halep nu a avut probleme la Wimbledon până acum și a avut evoluții sigure în fața Karolinei Muchova și a lui Kirsten Flipkens în primele două tururi, iar în acest turneu nu a pierdut încă niciun set. Magdalena Frech, pe de altă parte, a câștigat 12 din 27 de meciuri disputate în 2022 și încearcă să se afirme în acest sezon.
Poloneza și-a început campania eliminând-o pe semifinalista de la Eastbourne International, Camila Giorgi, și a continuat cu o altă performanță fascinantă împotriva fostei ocupante a locului 26 mondial, Anna Karolina Schmiedlova. Ea s-a calificat în turul al treilea al unui Grand Slam pentru prima dată în cariera sa. Halep va fi marea favorită în acest meci. Românca are un procentaj de 71% de victorii pe iarbă și vine după performanțe solide în ultimele două tururi. Ea pare să fie serioasă în acest turneu.
Halep ar mai putea să își îmbunătățească serviciul, având în vedere că a câștigat doar 62% din punctele de prim serviciu și a comis patru duble greșeli. Totuși, ea a reușit să găsească liniile cu loviturile sale de pe fundul terenului și s-a mișcat excepțional de bine pe teren. În timp ce Halep se va confrunta cu o adversară determinată, anii de experiență ar trebui să o ajute să o surclaseze pe adversara de 24 de ani. Pronostic: Simona Halep va câștiga în două seturi", au scris jurnaliștii de la Sportskeeda.
Turneul de la Wimbledon, al treilea Grand Slam al anului, este programat în perioada 27 iunie - 10 iulie și va fi transmis în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
https://i.eurosport.com/2022/07/01/3401636.jpg
Tenis
Jessica Pegula a cedat nervos la Toronto! Ce i-a spus antrenorului despre Halep în timpul meciului
ACUM O ORĂ
National Bank Open
Simona Halep vrea revanșa în finala de la Toronto. Adversara i-a provocat o înfrângere dură în 2022
ACUM 5 ORE